Новака мучи зглоб: Љекари строго савјетовали одмор!

Новак Ђоковић и званично је одустао од турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију, објавили су организатори.

Тенис 11.08.2016 | 08:15
Новака мучи зглоб: Љекари строго савјетовали одмор!
“Тужни смо да објавимо да се светски број један Новак Ђоковић повукао са турнира због проблема са левим ручним зглобом“, наводи се на Твитер налогу турнира.

Ђоковић је у каријери пет пута губио у финалу Синсинатија, то је једина титула из Мастерс 1000 серије које му недостаје.

Следећи турнир за Новака требало би да буде УС опен, који почиње 29. августа и на којем брани трофеј.

“Жао ми је што са вама морам да поделим вест о томе да ове године нећу играти на турниру у Синсинатију. Лекари су ми строго саветовали одмор и залечење повреде. Као професионални спортиста, увек дајеш све од себе да се фокусираш, тренираш, помераш своје границе како би остао у форми и дао свој максимум на терену. Најтеже је када због повреде и физичког бола будеш спречен да се такмичиш и постигнеш нешто што снажно и дуго желиш“, написао је Ђоковић на Фејсбуку и додао:

“Толико сам много дао тенису и спорту и толико добио назад од свих дивних људи које је тенис донео у мој живот, да могу само да будем веома захвалан. Тело има свој ритам, који морамо да ослушкујемо и да поштујемо, а он ме у овом моменту упућује на одмор и терапију. Као и увек, наставићу да градим снагу и даћу све од себе да се вратим јачи у наредним недељама. Хвала вам на подршци и љубави коју ми шаљете, чујем вас, читам вас и осећам све! Видимо се у Њујорку“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар