Novaka muči zglob: Ljekari strogo savjetovali odmor!

Novak Đoković i zvanično je odustao od turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, objavili su organizatori.

Tenis 11.08.2016 | 08:15
Novaka muči zglob: Ljekari strogo savjetovali odmor!
“Tužni smo da objavimo da se svetski broj jedan Novak Đoković povukao sa turnira zbog problema sa levim ručnim zglobom“, navodi se na Tviter nalogu turnira.

Đoković je u karijeri pet puta gubio u finalu Sinsinatija, to je jedina titula iz Masters 1000 serije koje mu nedostaje.

Sledeći turnir za Novaka trebalo bi da bude US open, koji počinje 29. avgusta i na kojem brani trofej.

“Žao mi je što sa vama moram da podelim vest o tome da ove godine neću igrati na turniru u Sinsinatiju. Lekari su mi strogo savetovali odmor i zalečenje povrede. Kao profesionalni sportista, uvek daješ sve od sebe da se fokusiraš, treniraš, pomeraš svoje granice kako bi ostao u formi i dao svoj maksimum na terenu. Najteže je kada zbog povrede i fizičkog bola budeš sprečen da se takmičiš i postigneš nešto što snažno i dugo želiš“, napisao je Đoković na Fejsbuku i dodao:

“Toliko sam mnogo dao tenisu i sportu i toliko dobio nazad od svih divnih ljudi koje je tenis doneo u moj život, da mogu samo da budem veoma zahvalan. Telo ima svoj ritam, koji moramo da osluškujemo i da poštujemo, a on me u ovom momentu upućuje na odmor i terapiju. Kao i uvek, nastaviću da gradim snagu i daću sve od sebe da se vratim jači u narednim nedeljama. Hvala vam na podršci i ljubavi koju mi šaljete, čujem vas, čitam vas i osećam sve! Vidimo se u Njujorku“.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar