ЕФТ донирао нови кров школи у Станарима

ЕФТ је донирао нове кровове комплексу Основне школе „Десанка Максимовић” из Станара чиме је омогућен безбедан наставак наставе и заштита школског простора.

Република Српска 10.08.2016 | 14:10
ЕФТ донирао нови кров школи у Станарима
На молбу управе Основне школе за помоћ око поправке оштећених кровова ЕФТ Станари је одлучио да донира нове крововеза цео школски комплекс, учионице и фискултурне сале. Радови на постављању нових кровова текли су током летњег распуста, вредност донације је 39.800 КМ. Уз санацију крововаЕФТ је донирао и громобранске инсталације и олуке за одвод падавина.

ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари конкретним активностима већгодинама показује посвећеност локалној заједници чији је саставни део. Брига о ђацима и младима, кроз награде, донације и екскурзије као и многобројне друге активности подршке грађанима општине Станари је део компанијске пословне политике о друштвено одговорном пословању. ЕФТ ће наставити са свим активностима којима помаже развој општине и квалитет живота њених грађана. Све активности се реализују у партнерству са општинским органима управе.



ЕФТ - Рудник и Термоелектрана Станари је чланица ЕФТ групе. ЕФТ група се бави трговином и инвестицијама у енергетском сектору, посебно у западној, средњој и југоисточној Европи. Пројекат у Станарима је највећа инвестиција у енергетски сектор у Босни и Херцеговини у последње три деценије.

Укупна вриједност инвестиције за рудник и термоелектрану износи 560 милиона евра. Од 2005. до данас у пројекте у Станарима уложено је 311 милиона евра.  Прошле године, у ЕФТ - Рудник и ТЕ Станари било је запослено 476 радника, а данас их је 540. С почетком комерцијалног рада, током 2016. године, предвиђа се да ће стално запослених бити више од 900.

Коментари / 0

Оставите коментар