ОИ - Хрвати тврде да су пребијени, Ацо бијесан!

Пораз Хрвата у кошарци. "Незаслужен", "груб" и "сраман", ако питате темпераментног селектора "коцкастих" Аца Петровића.

Кошарка 10.08.2016 | 15:00
ОИ - Хрвати тврде да су пребијени, Ацо бијесан!
После сензационалне победе над Шпанијом, на отварању кошаркашког турнира у Рију, Хрватска је у другом колу Групе А доживела пораз од Аргентине.

"Незаслужен", "груб" и "сраман", ако питате темпераментног селектора "коцкастих" Аца Петровића, који је победу над европским шампионима, Шпанцима, прокоментарисао речима да његов тим чак није одиграо ни савршен меч, а добио је.

Овог пута је изгубио: Аргентина – Хрватска 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28).

Друго коло ове групе отворили су Бразилци победом над Шпанијом, која сада има 0-2, баш као и Нигерија која није успела да изненади Литванце.

Аргентина је стаменом (из хрватског угла – прегрубом) одбраном дошла до раних 20 поена предности и натерала наше комшије да у бесу направе чак четири техничке грешке, што је њихов покушај "камбека" у завршници учинило немогућим.

"Симон је добио прву техничку већ у првој минути наставка јер није досуђен прекршај на њему. Попричао је са суцем, баш као и Миро Билан двије минуте послије. И Ацо је рекао суцу што мисли крајем треће четвртине, а на крају су Лука Бабић и Ацо Петровић (други, искључујући пут) опет изгубили живце за прикупљених пет техничких Хрватске у наставку. Не мора вам математика бити јача страна. То је преданих пет слободних бацања и пет додатних посједа Аргентини. У утакмици која је била на 85-81 на уласку у посљедњу минуту...", пише портал 24сата.хр, чији репортер из Рија додаје:

"Ако требамо тражити позитивну страну игре, онда је то чињеница да играчи нису потонули и нису се престали борити до посљедње секунде. Аргентина је у трећој четвртини отишла на највећих +20, Бабић, Шарић и Хезоња предводили су наш одговор, те су уз помоћ Богдановића довели Хрватску у једнознаменкасти заостатак. Још да суци нису судили сваки јачи дашак вјетра као прекршај на Гинобилију, можда бисмо славили велики преокрет. Овако жалимо за промашеном отвореном трицом Круне Симона на уласку у посљедњу минуту, за трицом која нас је могла довући на само један кош минуса".

Дарио Шарић одиграо је одличан меч са 19 поена, десет скокова и седам асистенција, пратио га је Бојан Богдановић са 18 поена, Марио Хезоња убацио је 16 уз шут 4/6 за три, али је ветеран Луис Скола са 23 поена под кошем радио слично што и аргентински бекови споља – 12 тројки погодили су Ману Ђинобили и друштво, за другу победу у веома изједначеној групи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар