OI - Hrvati tvrde da su prebijeni, Aco bijesan!

Poraz Hrvata u košarci. "Nezaslužen", "grub" i "sraman", ako pitate temperamentnog selektora "kockastih" Aca Petrovića.

Košarka 10.08.2016 | 15:00
OI - Hrvati tvrde da su prebijeni, Aco bijesan!
Posle senzacionalne pobede nad Španijom, na otvaranju košarkaškog turnira u Riju, Hrvatska je u drugom kolu Grupe A doživela poraz od Argentine.

"Nezaslužen", "grub" i "sraman", ako pitate temperamentnog selektora "kockastih" Aca Petrovića, koji je pobedu nad evropskim šampionima, Špancima, prokomentarisao rečima da njegov tim čak nije odigrao ni savršen meč, a dobio je.

Ovog puta je izgubio: Argentina – Hrvatska 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28).

Drugo kolo ove grupe otvorili su Brazilci pobedom nad Španijom, koja sada ima 0-2, baš kao i Nigerija koja nije uspela da iznenadi Litvance.

Argentina je stamenom (iz hrvatskog ugla – pregrubom) odbranom došla do ranih 20 poena prednosti i naterala naše komšije da u besu naprave čak četiri tehničke greške, što je njihov pokušaj "kambeka" u završnici učinilo nemogućim.

"Simon je dobio prvu tehničku već u prvoj minuti nastavka jer nije dosuđen prekršaj na njemu. Popričao je sa sucem, baš kao i Miro Bilan dvije minute poslije. I Aco je rekao sucu što misli krajem treće četvrtine, a na kraju su Luka Babić i Aco Petrović (drugi, isključujući put) opet izgubili živce za prikupljenih pet tehničkih Hrvatske u nastavku. Ne mora vam matematika biti jača strana. To je predanih pet slobodnih bacanja i pet dodatnih posjeda Argentini. U utakmici koja je bila na 85-81 na ulasku u posljednju minutu...", piše portal 24sata.hr, čiji reporter iz Rija dodaje:

"Ako trebamo tražiti pozitivnu stranu igre, onda je to činjenica da igrači nisu potonuli i nisu se prestali boriti do posljednje sekunde. Argentina je u trećoj četvrtini otišla na najvećih +20, Babić, Šarić i Hezonja predvodili su naš odgovor, te su uz pomoć Bogdanovića doveli Hrvatsku u jednoznamenkasti zaostatak. Još da suci nisu sudili svaki jači dašak vjetra kao prekršaj na Ginobiliju, možda bismo slavili veliki preokret. Ovako žalimo za promašenom otvorenom tricom Krune Simona na ulasku u posljednju minutu, za tricom koja nas je mogla dovući na samo jedan koš minusa".

Dario Šarić odigrao je odličan meč sa 19 poena, deset skokova i sedam asistencija, pratio ga je Bojan Bogdanović sa 18 poena, Mario Hezonja ubacio je 16 uz šut 4/6 za tri, ali je veteran Luis Skola sa 23 poena pod košem radio slično što i argentinski bekovi spolja – 12 trojki pogodili su Manu Đinobili i društvo, za drugu pobedu u veoma izjednačenoj grupi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar