Божинов о смјени Томића: Сад је све на нама!

Нападач Партизана говорио је отворено о многим стварима које су се догодиле, догађају се и тек ће се догодити у Хумској. Реалан је у свему што каже, питање је само хоће ли његове речи и савети млађима успети да буду претворени у дела.

Фудбал 10.08.2016 | 13:00
Божинов о смјени Томића: Сад је све на нама!
Валери Божинов један је од искуснијих у реновираном тиму Партизана, у ком квалитет игре зависи и од ветерана и од подмлатка.

Ову незахвалну улогу да искуство и младост поведе у победе првобитно преузео је Иван Томић и није успео. После пет мечева без победе и елиминације из Европе већ после 210 минута игре, али и три кола без радости у Суперлиги, бивши капитен и спортски директор црно-белих склонио се како би пробао неко други.

Шансу је (поново) добио и прихватио Марко Николић, човек који – можда – да није било ломова у канцеларијама у Хумској и жестоке борбе за функције (која и даље траје) не би морао ни да се враћа на место тренера "Парног ваљка" са којег је смењен пре нешто мање од годину и по дана.

Николић ће други пут дебитовати на клупи освајача Купа Србије у среду у 18.30, у Ивањици, где игра клуб против којег су црно-бели у мају ове године колико-толико спасили сезону и освојили Куп. Јавор, као домаћин, никада никоме није био "лаган" противник.

Тога је свестан и Бугарин, који је утакмице код Томића почињао с клупе, а опет успео да буде заслужан за оба (како ово чудно звучи) гола која су фудбалери Партизана дали ове сезоне. Једном је био оборен у шеснаестерцу, када је досуђен пенал у поразу од Напретка, а други пут је погодио мрежу у поразу од Војводине.

С бодом у џепу, пред 4. коло, Божинов је почео причу од то мало позитивних ствари у серији лоших резултата...

"Мени као играчу гол значи много, пошто сваки шпиц жели да даје голове", рекао је у разговору за последњу епизоду "Партизановог весника".

"Као екипа, имали смо проблема испред гола. Стварали смо много ситуација за голове, али смо их мало дали. Ми смо Партизан, а задатак је Партизана да даје много голова. Шансе су ту, али...", причао је Божинов, на старту друге сезоне у Хумској.

"Боримо се, трудимо се... Види, да се жалимо не иде. Да причамо да ће бити, не иде. Мора да се ради, мора да се труди, мораш да желиш, да хоћеш... Нису проблем само голови, већ и победе. То нам фали већ неко време".

Додао је и...

"Одиграли смо две утакмице у Европи, три у нашој лиги, у пет утакмица нисмо добили никога, тако да је дошао тренутак да се вратимо себи и нађемо прву победу, јер кад победиш долази много тога позитивног, вратиш и самопоуздање и то желимо што пре", рекао је и надовезао се:

"Онда више верујеш у све оно што радиш. Тешко је, али морамо".

О Јавору...

"Имамо много поштовања према Јавору, они су добри, знамо се с њима, играли смо чак и финале Купа. Тамо је терен мали и тежак, другачији, али како њима тако и нама. Идемо у Ивањицу да одиграмо добру утакмицу и да победимо. То је циљ", изјавио је стрелац 20 голова на 49 мечева у црно-белом дресу.

"Наша очекивања су била далеко од испадања из Европе. Сви су радили на томе да играмо Европу, од управе, преко тренинга, до играча и који су дошли и који су били овде. Убеђен сам да овде има много више квалитета у односу на оно што смо показали до сада. Све што је недостајало је победа против Заглембја, овде у Београду. Ми смо тада одиграли феноменалну утакмицу, показали смо да смо много бољи као тим, као клуб, али нисмо дали гол и после се све окренуло..."

Каже и да су потребна дела, не речи.

"У фудбалу је лоше причати шта је требало да буде, то нема смисла. Сви хоћемо и желимо да се вратимо тамо где је Партизану место, горе у врху, да се бори за титулу, а за то су потребне победе и оне једино могу да извуку све наше грешке које смо направили до сада", изјавио је 30-годишњи центарфор, који је често био у сукобу с тренером Томићем, који му је и у свлачионици, и јавно, замерао на вишку килограма.

"Појединачно имамо много добрих играча, дошао је сада нови тренер с којим ћемо покушати да постанемо тим, екипа, од првог до последњег, од голмана до нападача. Сви знамо да играч може да добије једну утакмицу, а само тим може да освоји титулу".

О промени тренера...

"Много пута ми се догодило да почнем сезону с једним тренером, а да онда дође до промене. Када дође нови тренер, сви знају да се креће од 'нуле', што се код нас и догодило, тако да је свима у тиму јасно да је сада, после смене тренера, много већа одговорност на нама играчима, да свако мора да пружи више, да мора да свако да рауме да је Партизан изнад свих, као и да свако ко игра мора да пружи више од максимума...", изјавио је.

"Партизан је клуб у ком реми и пораз нису прихватљиви резултати и да мора да се победи у свакој утакмици. Велики клуб има велике амбиције, само победа може да те спаси и кад играш добро и кад играш лоше. Ако си овде, мораш да имаш менталитет који може да испрати такве амбиције".

Каже и да...

"Играо сам у таквим клубовима, знам шта Партизан значи, а то морају и наши млади играчи да разумеју. Тешко је сада, али ако почнемо да побеђујемо, доћи ће и самопоуздање и поверење међусобно, добро је кад се прича и анализира, али мора и много да се ради. Надам се да ћемо већ од сутра видети прави Партизан", поручио је пре него што је подвукао да нико не сме да се ослони на појединца, већ...

"Ако будемо имали бољу реализацију шанси, биће нам много лакше. Али пре тога морамо да будемо екипа, да се боримо. Ако будемо мислили о томе да имамо Сашу или Мирета или Евертона који могу сами да реше, то не ваља. Ако будемо чекали другог да реши, од тога нема ништа. Свако мора да гледа себе, да свако да максимум, онда имамо шансе. Победнички дух морају пре свега да врате играчи, нико други".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар