ОИ - Пала и Серена, одсервирала пет дуплих у гему! Оде и Мугуруса!

Олимпијска шампионка Серена Вилијамс неће одбранити злато у Рију након изненађујућег пораза од Украјинке Елине Свитолине у 3. колу - 6:4, 6:3. Порториканка Моника Пуи направила је изненађење у осмини финала тениског турнира у Рију, декласиравши Гарбиње Мугурусу у два сета – 6:1, 6:1.

Тенис 10.08.2016 | 10:15
ОИ - Пала и Серена, одсервирала пет дуплих у гему! Оде и Мугуруса!
Американка која иза себе има 22 гренд слем титуле и четири олимпијска злата није личила на себе и током свих 72 минута је ишла из грешке у грешку.

Ако се неизнуђене грешке, нервоза и лош ритам Вилијамсове могу и разумети, публика у Рију свакако није могла да верује да гледа како велика шампионка губи гем тако што одсервира пет дуплих сервис грешака!

Серена је већ у трећем гему најавила лоше вече када је на брејк лопти промашила смеч за вођство од Украјинке од 2:1, а до краја меча се број таквих ситуација само увећавао.

Свитолина је до шокантне победе, највеће у каријери, стигла са скромних девет винера, а остатак од укупно 63 поена је стигао као мањи или већи поклон са друге стране - 37 неизнуђених и 17 изнуђених грешака.

Ипак, најупечатљивији је био седми гем другог сета, који је Серена изгубила серијом лоших сервиса који су Украјинки обезбедили чак пет поена без игре. Американка је укупно имала осам двоструких сервис грешака.

Меч није трајао дуго, а конференција за новинаре Серене Вилијамс није чак ни почела. Она је након меча издала саопштење у коме се наводи да је "боља играчица победила".

"Ово је била велика шанса, али није прошло како треба. Ипак, барем сам стигла до Рија, то је био мој циљ", рекла је Серена.

После овог пораза 34-годишње тенисерке и мушка и женска конкуренција у Рију су остале без првих носилаца. Још раније је елиминисан Новак Ђоковић - поразом у првом колу од Хуана Мартина дел Потра.

Порториканка Моника Пуи направила је изненађење у осмини финала тениског турнира у Рију, декласиравши Гарбиње Мугурусу у два сета – 6:1, 6:1.

Тридесетчетврта тенисерка света је одиграла савршен меч против треће носитељске из Шпаније и за свега 65 минута игре стигла до велике победе и пласмана у наредну рунду.

Она ће се за полуфинале борити са Лауром Зигмунд из Немачке, која је такође у два сета поразила Белгијанку Кистен Флипкенс – 6:4, 6:3.

На отварању дана, Медисон Киз из Сједињених Америчких Држава била је боља од Карле Суарес Наваро из Шпаније, која је избацила нашу Ану Ивановић, после борбе у три сета – 6:3, 3:6, 6:3.

Рускиња Дарија Касаткиња победила је Сару Ерани из Италије 7:5, 6:2, док је Чехиња Петра Квитова после преокрета савладала Екатарину Макарову из Русије – 6:3, 3:6, 6:3.

Ипак, највећа борба виђена је у окршају Светлане Кузњецове из Русије и Британке Џоане Конте, која је окончана тек после три часа и девет минута игре.

Искусна Рускиња освојила је први сет поприлично лако (6:3), иако смо видели пет брејкова у уводних шест гемова, али девојку из Велике Британије није обесхрабрио ни претрпљени брејк на старту другог сета. Успела је да се врати и новим одузетим сервисом ривалки стигне до изједначења.

Одлучујући сет почео је сигурним сервисима на обе стране, да би онда опет гледали тотално 'лудило брејкова'. Овога пута било их је пет, а кључан је био онај Џоанин поново при вођству од 6:5.

Четвртфинале:

(15) Елина Свитолина (Укр) – (11) Петра Квитова (Чеш)
Моника Пујг (Пор) – Лаура Сигемунд (Нем)

(7) Медисон Киз (САД) – Дарија Касаткина (Рус)
(2) Анђелик Кербер (Нем) – (10) Џоана Конта (Бри)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар