OI - Pala i Serena, odservirala pet duplih u gemu! Ode i Mugurusa!

Olimpijska šampionka Serena Vilijams neće odbraniti zlato u Riju nakon iznenađujućeg poraza od Ukrajinke Eline Svitoline u 3. kolu - 6:4, 6:3. Portorikanka Monika Pui napravila je iznenađenje u osmini finala teniskog turnira u Riju, deklasiravši Garbinje Mugurusu u dva seta – 6:1, 6:1.

Tenis 10.08.2016 | 10:15
OI - Pala i Serena, odservirala pet duplih u gemu! Ode i Mugurusa!
Amerikanka koja iza sebe ima 22 grend slem titule i četiri olimpijska zlata nije ličila na sebe i tokom svih 72 minuta je išla iz greške u grešku.

Ako se neiznuđene greške, nervoza i loš ritam Vilijamsove mogu i razumeti, publika u Riju svakako nije mogla da veruje da gleda kako velika šampionka gubi gem tako što odservira pet duplih servis grešaka!

Serena je već u trećem gemu najavila loše veče kada je na brejk lopti promašila smeč za vođstvo od Ukrajinke od 2:1, a do kraja meča se broj takvih situacija samo uvećavao.

Svitolina je do šokantne pobede, najveće u karijeri, stigla sa skromnih devet vinera, a ostatak od ukupno 63 poena je stigao kao manji ili veći poklon sa druge strane - 37 neiznuđenih i 17 iznuđenih grešaka.

Ipak, najupečatljiviji je bio sedmi gem drugog seta, koji je Serena izgubila serijom loših servisa koji su Ukrajinki obezbedili čak pet poena bez igre. Amerikanka je ukupno imala osam dvostrukih servis grešaka.

Meč nije trajao dugo, a konferencija za novinare Serene Vilijams nije čak ni počela. Ona je nakon meča izdala saopštenje u kome se navodi da je "bolja igračica pobedila".

"Ovo je bila velika šansa, ali nije prošlo kako treba. Ipak, barem sam stigla do Rija, to je bio moj cilj", rekla je Serena.

Posle ovog poraza 34-godišnje teniserke i muška i ženska konkurencija u Riju su ostale bez prvih nosilaca. Još ranije je eliminisan Novak Đoković - porazom u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

Portorikanka Monika Pui napravila je iznenađenje u osmini finala teniskog turnira u Riju, deklasiravši Garbinje Mugurusu u dva seta – 6:1, 6:1.

Tridesetčetvrta teniserka sveta je odigrala savršen meč protiv treće nositeljske iz Španije i za svega 65 minuta igre stigla do velike pobede i plasmana u narednu rundu.

Ona će se za polufinale boriti sa Laurom Zigmund iz Nemačke, koja je takođe u dva seta porazila Belgijanku Kisten Flipkens – 6:4, 6:3.

Na otvaranju dana, Medison Kiz iz Sjedinjenih Američkih Država bila je bolja od Karle Suares Navaro iz Španije, koja je izbacila našu Anu Ivanović, posle borbe u tri seta – 6:3, 3:6, 6:3.

Ruskinja Darija Kasatkinja pobedila je Saru Erani iz Italije 7:5, 6:2, dok je Čehinja Petra Kvitova posle preokreta savladala Ekatarinu Makarovu iz Rusije – 6:3, 3:6, 6:3.

Ipak, najveća borba viđena je u okršaju Svetlane Kuznjecove iz Rusije i Britanke Džoane Konte, koja je okončana tek posle tri časa i devet minuta igre.

Iskusna Ruskinja osvojila je prvi set poprilično lako (6:3), iako smo videli pet brejkova u uvodnih šest gemova, ali devojku iz Velike Britanije nije obeshrabrio ni pretrpljeni brejk na startu drugog seta. Uspela je da se vrati i novim oduzetim servisom rivalki stigne do izjednačenja.

Odlučujući set počeo je sigurnim servisima na obe strane, da bi onda opet gledali totalno 'ludilo brejkova'. Ovoga puta bilo ih je pet, a ključan je bio onaj Džoanin ponovo pri vođstvu od 6:5.

Četvrtfinale:

(15) Elina Svitolina (Ukr) – (11) Petra Kvitova (Češ)
Monika Pujg (Por) – Laura Sigemund (Nem)

(7) Medison Kiz (SAD) – Darija Kasatkina (Rus)
(2) Anđelik Kerber (Nem) – (10) Džoana Konta (Bri)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar