ЛДП, ДСС и Двери неће подржати нову Владу

Након што је мандатар Александар Вучић прочитао експозе у Скупштини Србије, Либералнодемократска партија, Демократска странка Србије и Покрет Двери саопштили су да неће подржати избор владе.

Србија 10.08.2016 | 08:34
ЛДП, ДСС и Двери неће подржати нову Владу
Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио да та партија неће подржати избор нове владе и да као њену кључну слабост види то што је "без јасне политике и нема потребну снагу за отклањање проблема".

Наводећи да ће бити озбиљна опозиција у парламенту, Чедомир Јовановић је новинарима у парламенту рекао да ЛДП неће гласати за све што је представио мандатар Вучић и да мисли да то никога не изненађује.

Он сматра да је влада без јасне политике, да нема ону врсту снаге која би отклањале проблема као што су спољно-политичка оријентација, конкретизација европске политике, јасан искорак у регионалној политици и превализажење подјела које постоје у друштву.

Поводом одлуке дијела опозиције да напусти скупштинску салу, док Вучић излаже експозе, Јовановић каже да је ЛДП остао у сали, јер не мисли да је излазак из парламента одговор на политику владајуће коалиције већ напротив да се унутар парламента води озбиљна политика.

ДСС и Двери, такође, неће подржати експозе и нову владу, поручили су вечерас посланици те двије странке.

Посланик ДСС-а Милан Лапчевић рекао је да та странка нема намјеру да подржи експозе мандатара Александра Вучића и будућу владу, наводећи да је експозе много више извјештај о раду владе у претходне четири године, него што је програм владе за наредни период.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао је да се из опширног експозеа мандатара могло закључити да постоје двије Србије.

"Једна у глави Александра Вучића, која живи у другом времену и простору, са другим подацима и друга у којој сви живимо", рекао је Обрадовић у скупштини након излагања експозеа.

Обрадовић је рекао да се из експозеа може закључити да Србија наставља еврофанатични пут ка Европској унији по сваку цијену, а без идеје како да се заустави банкарска пљачка, те да нема министарства за породицу, идеје за рјешење питања КиМ, презадужзених породица, веома мало о пољопривреди и култури.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар