LDP, DSS i Dveri neće podržati novu Vladu

Nakon što je mandatar Aleksandar Vučić pročitao ekspoze u Skupštini Srbije, Liberalnodemokratska partija, Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri saopštili su da neće podržati izbor vlade.

Srbija 10.08.2016 | 08:34
LDP, DSS i Dveri neće podržati novu Vladu
Lider LDP Čedomir Јovanović izjavio da ta partija neće podržati izbor nove vlade i da kao njenu ključnu slabost vidi to što je "bez jasne politike i nema potrebnu snagu za otklanjanje problema".

Navodeći da će biti ozbiljna opozicija u parlamentu, Čedomir Јovanović je novinarima u parlamentu rekao da LDP neće glasati za sve što je predstavio mandatar Vučić i da misli da to nikoga ne iznenađuje.

On smatra da je vlada bez jasne politike, da nema onu vrstu snage koja bi otklanjale problema kao što su spoljno-politička orijentacija, konkretizacija evropske politike, jasan iskorak u regionalnoj politici i prevalizaženje podjela koje postoje u društvu.

Povodom odluke dijela opozicije da napusti skupštinsku salu, dok Vučić izlaže ekspoze, Јovanović kaže da je LDP ostao u sali, jer ne misli da je izlazak iz parlamenta odgovor na politiku vladajuće koalicije već naprotiv da se unutar parlamenta vodi ozbiljna politika.

DSS i Dveri, takođe, neće podržati ekspoze i novu vladu, poručili su večeras poslanici te dvije stranke.

Poslanik DSS-a Milan Lapčević rekao je da ta stranka nema namjeru da podrži ekspoze mandatara Aleksandra Vučića i buduću vladu, navodeći da je ekspoze mnogo više izvještaj o radu vlade u prethodne četiri godine, nego što je program vlade za naredni period.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se iz opširnog ekspozea mandatara moglo zaključiti da postoje dvije Srbije.

"Јedna u glavi Aleksandra Vučića, koja živi u drugom vremenu i prostoru, sa drugim podacima i druga u kojoj svi živimo", rekao je Obradović u skupštini nakon izlaganja ekspozea.

Obradović je rekao da se iz ekspozea može zaključiti da Srbija nastavlja evrofanatični put ka Evropskoj uniji po svaku cijenu, a bez ideje kako da se zaustavi bankarska pljačka, te da nema ministarstva za porodicu, ideje za rješenje pitanja KiM, prezadužzenih porodica, veoma malo o poljoprivredi i kulturi.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar