Суперкуп Европе пун преокрета, на крају трофеј Реалу!

Краљевско срце куца победничким ритмом до последњих секунди! Хероји из другог плана отели Севиљи Суперкуп! Реал Мадрид после продужетака и голова у „минут до 12“ освојио први трофеј у сезони!

Фудбал 09.08.2016 | 23:45
Суперкуп Европе пун преокрета, на крају трофеј Реалу!
Трећи Суперкуп Европе уа Реал Мадрид, трећи пораз заредом Севиље у утакмици за поменути трофеј. 

У не баш пријатном амбијенту на Леркендалу у Трондхајму, Реал Мадрид је победом од 3:2 после прдужетака освојио први трофеј у сезони савладавши освајача алИге Европе. Двојица су хероја Реаловог тријумфа. Серхио Рамос који је у надокнади времена спасао Краљевиће пораза и његов колега из последње линије Дани Карвахал који је минут пре истека продужетака постигао победнички гол. Севиља је прокоцкала велику шансу, Реал показао да је екипа која има шампионско срце и никад не одустаје... 

Морамо да истакнемо и српске представнике. Судијска екипа предвођена Милорадом Мажићем је одрадила одличан посао. Донела три крупне одлуке код пенала за Севиљу, црвеног картона Колодиејчаку и поништеног гола Рамосу у продужецима. У сва три наврата су били у праву и заслужили су све похвале. 

Зинедин Зидан се превише коцкао с обзиром да је Реал почео меч са седморицом играча који нису били стартери у прошлој сезони. У првих 11 су почели Касиља, Варан, Ковачић,Асенсио, Иско, Васкез и Мората, поред стандардних Рамоса, Карвахала, Марсела и Каземира. На неке од тих избора Зидан је био принуђен, али неки су били и само његова воља.

Са друге стране, Сампаоли је демонстрирао да ћемо гледати много другачију Севиљу од оне Емеријеве. Круцијална промена је прелазак на формацију са тројицом играча у последњој линији. Нешто слично ономе када је Чиле довео до трона на Копа Америка. У првој постави се нашао трилинг појачања: Васкез, Вијето и Кијотаке.

Од поечтка се видео и други Самполијев заштитини знак. Севиља ће инсистирати на поседу лопте. Али упркос томе што је имала више лопту у ногама на старту меча, није успела да озбиљније запрети голу Касиље. Штавише, Реал се први радовао. Марко Асенсио је оправдао очекивања и наговестио зашто Мадриђани у њега полажу велике наде. Спектакуларним голом са 20 и кусур метара је „убио паука“ у голу Севиље.

Али Севиља је наставила своју игру, више тражила гол и у 41. минуту заслужено изједначила. Новајлија Франко Васкез је сјајно започео каријеру у новом клубу. Волејом са 15 метара је послао неодбрањив ударац у мрежу Реала.

У другом делу је Зидан послао на терен Бензему и Модрића са којима је Реал успео да успостави баланс на терену и постане опаснији на противничкој половини. Покушавали су Васкез, Иско и Рамос, а повела је Севиља. Сјајни дриблер Витоло је натерао Рамоса да га сруши у Реаловом шеснаестерцу, а Конопљанка је шмекерски погодио са беле тачке.

Зидан је увео и Родригеза, кренуо свим силама ка изједначењу, али време је пролазило, а Севиља одолевала. Када је изгледало да је све готово, опет се одозго указао Серхио Рамос! Као у Лисабону пре две године, удахнуо је живот Реалу ударцем главом у последњем минуту. Севиља је имала трофеј у рукама...

Меч је отишао у продужетак где су Андалужани направили још један велики кикс. Тимоти Колодиејчак је добио други жути картон и частио Реала играчем више. Шампион Европе је стезао обруч и Севиља је изабрала да чека пенале. Малерима Севиље није било краја. Сампаоли је извршио све три измене, а потом се повредио Пареха па је освајач Лиге Европе последњих 15 минута играо практично са два играча мање. Рико је спасавао Севиљу бранио сјајно, али у 119. минуту је капитулирао. Реалов спасилац је опет био дефанзивац. Дани Карвахал се сјајно убацио из другог плана и донео Реалу први трофеј у сезони. Севиља има за чим да жали...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар