Superkup Evrope pun preokreta, na kraju trofej Realu!

Kraljevsko srce kuca pobedničkim ritmom do poslednjih sekundi! Heroji iz drugog plana oteli Sevilji Superkup! Real Madrid posle produžetaka i golova u „minut do 12“ osvojio prvi trofej u sezoni!

Fudbal 09.08.2016 | 23:45
Superkup Evrope pun preokreta, na kraju trofej Realu!
Treći Superkup Evrope ua Real Madrid, treći poraz zaredom Sevilje u utakmici za pomenuti trofej. 

U ne baš prijatnom ambijentu na Lerkendalu u Trondhajmu, Real Madrid je pobedom od 3:2 posle prdužetaka osvojio prvi trofej u sezoni savladavši osvajača alIge Evrope. Dvojica su heroja Realovog trijumfa. Serhio Ramos koji je u nadoknadi vremena spasao Kraljeviće poraza i njegov kolega iz poslednje linije Dani Karvahal koji je minut pre isteka produžetaka postigao pobednički gol. Sevilja je prokockala veliku šansu, Real pokazao da je ekipa koja ima šampionsko srce i nikad ne odustaje... 

Moramo da istaknemo i srpske predstavnike. Sudijska ekipa predvođena Miloradom Mažićem je odradila odličan posao. Donela tri krupne odluke kod penala za Sevilju, crvenog kartona Kolodiejčaku i poništenog gola Ramosu u produžecima. U sva tri navrata su bili u pravu i zaslužili su sve pohvale. 

Zinedin Zidan se previše kockao s obzirom da je Real počeo meč sa sedmoricom igrača koji nisu bili starteri u prošloj sezoni. U prvih 11 su počeli Kasilja, Varan, Kovačić,Asensio, Isko, Vaskez i Morata, pored standardnih Ramosa, Karvahala, Marsela i Kazemira. Na neke od tih izbora Zidan je bio prinuđen, ali neki su bili i samo njegova volja.

Sa druge strane, Sampaoli je demonstrirao da ćemo gledati mnogo drugačiju Sevilju od one Emerijeve. Krucijalna promena je prelazak na formaciju sa trojicom igrača u poslednjoj liniji. Nešto slično onome kada je Čile doveo do trona na Kopa Amerika. U prvoj postavi se našao triling pojačanja: Vaskez, Vijeto i Kijotake.

Od poečtka se video i drugi Sampolijev zaštitini znak. Sevilja će insistirati na posedu lopte. Ali uprkos tome što je imala više loptu u nogama na startu meča, nije uspela da ozbiljnije zapreti golu Kasilje. Štaviše, Real se prvi radovao. Marko Asensio je opravdao očekivanja i nagovestio zašto Madriđani u njega polažu velike nade. Spektakularnim golom sa 20 i kusur metara je „ubio pauka“ u golu Sevilje.

Ali Sevilja je nastavila svoju igru, više tražila gol i u 41. minutu zasluženo izjednačila. Novajlija Franko Vaskez je sjajno započeo karijeru u novom klubu. Volejom sa 15 metara je poslao neodbranjiv udarac u mrežu Reala.

U drugom delu je Zidan poslao na teren Benzemu i Modrića sa kojima je Real uspeo da uspostavi balans na terenu i postane opasniji na protivničkoj polovini. Pokušavali su Vaskez, Isko i Ramos, a povela je Sevilja. Sjajni dribler Vitolo je naterao Ramosa da ga sruši u Realovom šesnaestercu, a Konopljanka je šmekerski pogodio sa bele tačke.

Zidan je uveo i Rodrigeza, krenuo svim silama ka izjednačenju, ali vreme je prolazilo, a Sevilja odolevala. Kada je izgledalo da je sve gotovo, opet se odozgo ukazao Serhio Ramos! Kao u Lisabonu pre dve godine, udahnuo je život Realu udarcem glavom u poslednjem minutu. Sevilja je imala trofej u rukama...

Meč je otišao u produžetak gde su Andalužani napravili još jedan veliki kiks. Timoti Kolodiejčak je dobio drugi žuti karton i častio Reala igračem više. Šampion Evrope je stezao obruč i Sevilja je izabrala da čeka penale. Malerima Sevilje nije bilo kraja. Sampaoli je izvršio sve tri izmene, a potom se povredio Pareha pa je osvajač Lige Evrope poslednjih 15 minuta igrao praktično sa dva igrača manje. Riko je spasavao Sevilju branio sjajno, ali u 119. minutu je kapitulirao. Realov spasilac je opet bio defanzivac. Dani Karvahal se sjajno ubacio iz drugog plana i doneo Realu prvi trofej u sezoni. Sevilja ima za čim da žali...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar