ОИ: Надал и Мари лако до осмине финала! Испао Ферер!

Енди Мари и Рафаел Надал остварили су сигурне победе и пласирали су се у осмину финала олимпијског турнира.

Тенис 09.08.2016 | 21:30
ОИ: Надал и Мари лако до осмине финала! Испао Ферер!
Други играч света није имао никаквих проблема против Аргентинца Хуана Монака, па је славио у два сета са 6:3, 6:1.

Мари је у првом сету испустио један сервис гем, али у преосталом делу меча је доминирао, па Монако није имао никакву шансу. Његов ривал у борби за четвртфинале биће Беноа Пер или Фабио Фоњини.

Лако је до осмине финала стигао и Рафаел Надал који је победио Андреаса Сепија са 6:3, 6:3. Надал је у другом гему направио брејк и захваљујући томе је добио први сет.

У другом је до брејка стигао у трећем гему, а и меч је окончао брејком – 6:3.

Надалов следећи ривал у Рију биће Француз Жил Симон који је са 7:6, 6:2 победио Јапанца Сугиту. Велико изненађење приредио је Јевгениј Донској који је после преокрета победио Давида Ферера са 3:6, 7:6, 7:5 и играће против Стива Џонсона за четвртфинале.

За Шпанца Давида Ферера у првих пола сата све је текло по плану, али је онда 84. тенисер света узео ствар у своје руке и остварио велику победу. Некада трећи тенисер света доживео је тежак пораз у другом колу олимпијског тениског турнира, пошто га је Евгениј Донскојсавладао после преокрета - 2:1 (3:6, 7:6(1), 7:5).

Ферер је почео по плану, рутински освојио први сет и потом у другом први стигао до брејка. Ипак, 26-годишњи Рус се средином другог сета пробудио и заиграо знатно боље. Успео је да избори тај-брејк у којем је практично био једини играч на терену, избугивши тек један поен у тринаестом гему.

У трећем сету, Донској је при резултату 5:5 одузео сервис искусног Шпанца и својим сервисом обезбедио пласман у осмину финала где ће се састати са Американцем Стивом Џонсоном. Он је Португалца Гастаа Елијаса савладао са 2:0 (6:3, 6:4).

Кеи Нишикори савладао је Милмана са 2-0, а у осмини финала играће против Словака Андреја Мартина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар