OI: Nadal i Mari lako do osmine finala! Ispao Ferer!

Endi Mari i Rafael Nadal ostvarili su sigurne pobede i plasirali su se u osminu finala olimpijskog turnira.

Tenis 09.08.2016 | 21:30
OI: Nadal i Mari lako do osmine finala! Ispao Ferer!
Drugi igrač sveta nije imao nikakvih problema protiv Argentinca Huana Monaka, pa je slavio u dva seta sa 6:3, 6:1.

Mari je u prvom setu ispustio jedan servis gem, ali u preostalom delu meča je dominirao, pa Monako nije imao nikakvu šansu. Njegov rival u borbi za četvrtfinale biće Benoa Per ili Fabio Fonjini.

Lako je do osmine finala stigao i Rafael Nadal koji je pobedio Andreasa Sepija sa 6:3, 6:3. Nadal je u drugom gemu napravio brejk i zahvaljujući tome je dobio prvi set.

U drugom je do brejka stigao u trećem gemu, a i meč je okončao brejkom – 6:3.

Nadalov sledeći rival u Riju biće Francuz Žil Simon koji je sa 7:6, 6:2 pobedio Japanca Sugitu. Veliko iznenađenje priredio je Jevgenij Donskoj koji je posle preokreta pobedio Davida Ferera sa 3:6, 7:6, 7:5 i igraće protiv Stiva Džonsona za četvrtfinale.

Za Španca Davida Ferera u prvih pola sata sve je teklo po planu, ali je onda 84. teniser sveta uzeo stvar u svoje ruke i ostvario veliku pobedu. Nekada treći teniser sveta doživeo je težak poraz u drugom kolu olimpijskog teniskog turnira, pošto ga je Evgenij Donskojsavladao posle preokreta - 2:1 (3:6, 7:6(1), 7:5).

Ferer je počeo po planu, rutinski osvojio prvi set i potom u drugom prvi stigao do brejka. Ipak, 26-godišnji Rus se sredinom drugog seta probudio i zaigrao znatno bolje. Uspeo je da izbori taj-brejk u kojem je praktično bio jedini igrač na terenu, izbugivši tek jedan poen u trinaestom gemu.

U trećem setu, Donskoj je pri rezultatu 5:5 oduzeo servis iskusnog Španca i svojim servisom obezbedio plasman u osminu finala gde će se sastati sa Amerikancem Stivom Džonsonom. On je Portugalca Gastaa Elijasa savladao sa 2:0 (6:3, 6:4).

Kei Nišikori savladao je Milmana sa 2-0, a u osmini finala igraće protiv Slovaka Andreja Martina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar