ПЛ БиХ - ванредно коло: Битке за Херцеговину и врх табеле!

Четврто коло Премијер лиге Босне и Херцеговине доноси у сриједу и двије дерби утакмице - двобој херцеговачких ривала Широког Бријега и Зрињског на "Пецари" и судар двије првопласиране екипе првенства Слободе и Жељезничара у Тузли.

Фудбал 09.08.2016 | 20:30
ПЛ БиХ - ванредно коло: Битке за Херцеговину и врх табеле!
Ко је газда Херцеговине, санзаћемо у сриједу увече послије дербија четвртог кола између Широког Бријега и мостарског Зрињског.

Херцеговачка полиција је дерби на "Пецари" окарактерисала као "утакмицу високог ризика", па је забрањена продаја алкохола у угоститељским објектима у кругу стадиона и биће додатно појачане безбједносне мјере.

Тренер домаћина Бранко Карачић изнио је виђење предстојећег херцеговачког дербија.

"Дерби Херцеговине увијек носи пуно набоја и надметања како на терену, тако и на трибинама. Волио бих да то буде једна фер утакмица, која нама може да помогне да изиђемо из резултатске кризе. Апсолутно поштујемо квалитет Зрињског, али вјерујем да моји момци нису заборавили да играју фудбал и да ћемо остварити, првенствено једну добру игру, а онда из те партије забиљежити резултат који ће нас задовољити", истакао је Карачић.

Његов колега са клупе актуелног шампиона БиХ Винко Мариновић нагласио је да послије скраћења лиге, скоро сваки двобој је дерби сусрет.

"Скоро свако коло играмо јаке утакмице. Дербији су увијек таквог карактера и мотива неће недостајати, али морамо обратити пажњу на концентрацију јер најситнији детаљи могу да одлучују. Очекујем квалитетан меч и неизвјестан до самог краја, али опет са позитивним исходом по нас".

Веома интересатна у сриједу биће и битка за лидерску позицију на табели пошто се у Тузли састају двије првопласиране екипе - Слобода и Жељезничар.

"Јако важна и тешка утакмица, Жељезничар је промијенио стручни штаб и има доста нових играча и имају тим који је у врху и сигурно ту жели да остане. Чека нас тежак и неизвјестан дуел, али играмо кући и вјерујем да имамо квалитет и снагу да одиграмо добру утакмицу. Имам све играче на располгању и видјећемо шта ће се десити. Претходни пут, Жељо нас је у Тузли добио доста сретно, али ми смо њих елиминисали потом у Купу БиХ. Сад смо 1:1. Оно што прижељкујем је да услови на терену буду бољи него што су били против Витеза у претходном мечу", помало опрезан у изјави био је шеф струке Тузлака Хусреф Мусемић.

С друге стране ни стратег Жеље Милош Костић није дао никаква обећања нити предвиђања коначног исхода.

"Слобода је компактан противник који воли да игра фудбал и надамо се да ћемо успјети да одговоримо на њихову игру. Иако има мало времена, припремамо се као за сваку другу утакмицу и мислим да ћемо спремни ући у сусрет", рекао је Костић, који на "Тушњу" неће моћи да рачуна на Миливоја Лазића и Дениса Жерића због повреда.

Парови четвртог кола

Сриједа:
Олимпик - Челик (17.00)

У 17.30 х

Слобода - Жељезничар
Витез - Металеге
Сарајево - Крупа
Радник - Младост

Широки Бријег - Зрињски (21.00)

Табела: Слобода 7, Жељезничар 7, Зрињски 6, Крупа 5, Младост 5, Сарајево 5, Челик 4, Металеге 3, Витез 2, Широки Бријег 2, Радник 1, Олимпик 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Судија

09.08.2016 18:49

Можете како хоћете а биће како ја и моје колеге одрадимо!?

ОДГОВОРИТЕ