PL BiH - vanredno kolo: Bitke za Hercegovinu i vrh tabele!

Četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi u srijedu i dvije derbi utakmice - dvoboj hercegovačkih rivala Širokog Brijega i Zrinjskog na "Pecari" i sudar dvije prvoplasirane ekipe prvenstva Slobode i Željezničara u Tuzli.

Fudbal 09.08.2016 | 20:30
PL BiH - vanredno kolo: Bitke za Hercegovinu i vrh tabele!
Ko je gazda Hercegovine, sanzaćemo u srijedu uveče poslije derbija četvrtog kola između Širokog Brijega i mostarskog Zrinjskog.

Hercegovačka policija je derbi na "Pecari" okarakterisala kao "utakmicu visokog rizika", pa je zabranjena prodaja alkohola u ugostiteljskim objektima u krugu stadiona i biće dodatno pojačane bezbjednosne mjere.

Trener domaćina Branko Karačić iznio je viđenje predstojećeg hercegovačkog derbija.

"Derbi Hercegovine uvijek nosi puno naboja i nadmetanja kako na terenu, tako i na tribinama. Volio bih da to bude jedna fer utakmica, koja nama može da pomogne da iziđemo iz rezultatske krize. Apsolutno poštujemo kvalitet Zrinjskog, ali vjerujem da moji momci nisu zaboravili da igraju fudbal i da ćemo ostvariti, prvenstveno jednu dobru igru, a onda iz te partije zabilježiti rezultat koji će nas zadovoljiti", istakao je Karačić.

Njegov kolega sa klupe aktuelnog šampiona BiH Vinko Marinović naglasio je da poslije skraćenja lige, skoro svaki dvoboj je derbi susret.

"Skoro svako kolo igramo jake utakmice. Derbiji su uvijek takvog karaktera i motiva neće nedostajati, ali moramo obratiti pažnju na koncentraciju jer najsitniji detalji mogu da odlučuju. Očekujem kvalitetan meč i neizvjestan do samog kraja, ali opet sa pozitivnim ishodom po nas".

Veoma interesatna u srijedu biće i bitka za lidersku poziciju na tabeli pošto se u Tuzli sastaju dvije prvoplasirane ekipe - Sloboda i Željezničar.

"Jako važna i teška utakmica, Željezničar je promijenio stručni štab i ima dosta novih igrača i imaju tim koji je u vrhu i sigurno tu želi da ostane. Čeka nas težak i neizvjestan duel, ali igramo kući i vjerujem da imamo kvalitet i snagu da odigramo dobru utakmicu. Imam sve igrače na raspolganju i vidjećemo šta će se desiti. Prethodni put, Željo nas je u Tuzli dobio dosta sretno, ali mi smo njih eliminisali potom u Kupu BiH. Sad smo 1:1. Ono što priželjkujem je da uslovi na terenu budu bolji nego što su bili protiv Viteza u prethodnom meču", pomalo oprezan u izjavi bio je šef struke Tuzlaka Husref Musemić.

S druge strane ni strateg Želje Miloš Kostić nije dao nikakva obećanja niti predviđanja konačnog ishoda.

"Sloboda je kompaktan protivnik koji voli da igra fudbal i nadamo se da ćemo uspjeti da odgovorimo na njihovu igru. Iako ima malo vremena, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu i mislim da ćemo spremni ući u susret", rekao je Kostić, koji na "Tušnju" neće moći da računa na Milivoja Lazića i Denisa Žerića zbog povreda.

Parovi četvrtog kola

Srijeda:
Olimpik - Čelik (17.00)

U 17.30 h

Sloboda - Željezničar
Vitez - Metalege
Sarajevo - Krupa
Radnik - Mladost

Široki Brijeg - Zrinjski (21.00)

Tabela: Sloboda 7, Željezničar 7, Zrinjski 6, Krupa 5, Mladost 5, Sarajevo 5, Čelik 4, Metalege 3, Vitez 2, Široki Brijeg 2, Radnik 1, Olimpik 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sudija

09.08.2016 18:49

Možete kako hoćete a biće kako ja i moje kolege odradimo!?

ODGOVORITE