ИСИС-овац спремао напад на старту Бундеслиге?!

Немачки специјалци ухапсили су човека осумњиченог да је припадник Исламске државе (ИСИС), који је представљао "безбедносну претњу по утакмицу" којом ће бити отворена нова сезона у најбољој фудбалској лиги у Немачкој, преноси АФП.

Фудбал 12.08.2016 | 08:00
ИСИС-овац спремао напад на старту Бундеслиге?!
Немачки специјалци ухапсили су човека осумњиченог да је припадник Исламске државе, који је спремао напад за почетак сезоне у Бундеслиги.

Реч је о 24-годишњем сиријском избеглици, саопштиле су власти, преноси Ројтерс. Немачки сервис СВР је навео да је он рођен у Дамаску и да је у Немачку стигао као избеглица почетком 2016. године, а да га је државно тужилаштву пратило у оквиру једне истраге.

"Постоје индикације да је нешто спремано везано за почетак сезоне у Бундеслиги", рекао је овој агенцији портпарол Министарства унутрашњих послова немачке савезне државе Рајна-Палатинат.

Он је навео да је осумњичени ухапшен у петак у граду Мутерштату, али је одбио да изнесе више детаља о претњи или осумњиченом.

Таблоид "Билд" је претходно објавио да је у Мутерштату ухапшен човек за кога се сумња да је високи функционер такозване Исламске државе.

Портпарол министарства унутрашњих послова Северне Рајне-Вествафлије је касније рекао Ројтерсу да "ухапшени није високи функционер ИСИС."

АФП подсећа да нова сезона у немачкој Бундеслиги почиње 26. августа утакмицом у којој ће актуелни шампион Бајерн из Минхена угостити Вердер из Бремена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар