ISIS-ovac spremao napad na startu Bundeslige?!

Nemački specijalci uhapsili su čoveka osumnjičenog da je pripadnik Islamske države (ISIS), koji je predstavljao "bezbednosnu pretnju po utakmicu" kojom će biti otvorena nova sezona u najboljoj fudbalskoj ligi u Nemačkoj, prenosi AFP.

Fudbal 12.08.2016 | 08:00
ISIS-ovac spremao napad na startu Bundeslige?!
Nemački specijalci uhapsili su čoveka osumnjičenog da je pripadnik Islamske države, koji je spremao napad za početak sezone u Bundesligi.

Reč je o 24-godišnjem sirijskom izbeglici, saopštile su vlasti, prenosi Rojters. Nemački servis SVR je naveo da je on rođen u Damasku i da je u Nemačku stigao kao izbeglica početkom 2016. godine, a da ga je državno tužilaštvu pratilo u okviru jedne istrage.

"Postoje indikacije da je nešto spremano vezano za početak sezone u Bundesligi", rekao je ovoj agenciji portparol Ministarstva unutrašnjih poslova nemačke savezne države Rajna-Palatinat.

On je naveo da je osumnjičeni uhapšen u petak u gradu Muterštatu, ali je odbio da iznese više detalja o pretnji ili osumnjičenom.

Tabloid "Bild" je prethodno objavio da je u Muterštatu uhapšen čovek za koga se sumnja da je visoki funkcioner takozvane Islamske države.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestvaflije je kasnije rekao Rojtersu da "uhapšeni nije visoki funkcioner ISIS."

AFP podseća da nova sezona u nemačkoj Bundesligi počinje 26. avgusta utakmicom u kojoj će aktuelni šampion Bajern iz Minhena ugostiti Verder iz Bremena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar