ОИ: Биће то врло необично - Соро против Фиће, Никића, Дулета...!

Бразил је наредни противник ватерполо репрезентације Србије на олимпијском турниру. После два меча у зору, коначно "нормалан" термин. Соро на голу Бразила.

Остали спортови 10.08.2016 | 09:45
ОИ: Биће то врло необично - Соро против Фиће, Никића, Дулета...!
После два ремија (Мађарска 13:13, па Грчка 9:9), наредни противник ватерполо репрезентације Србије је лакши - Бразил.

Али, лакши само на папиру. У некој другој "димензији", био би то рутински меч за "делфине", али Бразил је домаћин Олимпијских игара, са квалитетним странцима и тренерским вуком у лику Ратка Рудића и свакако "напаљен" да нешто уради.

Када се све то узме у обзир, уз подршку домаћину са трибина и слабију игру Србије у прве две утакмице на турниру, опрез је кључна реч.

Бразил има сјајног тренера, четовороструког освајача олимпијског злата Ратка Рудића. Но голу је Слободан Соро и данас један од најбољих чувара мреже на свету, игру организује Фелипе Пероне некада ас Шпаније, Барселонете, данас Југа, центар је Хрват Јосип Врлић. Више него довољно да се Бразил схвати више него озбиљно.

Пре четири године, у Лондону, Соро је чувао мрежу Србије и са српским тимом освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма. Сада ће бити у ситуацији да брани гол Бразила од удараца Филиповића, Пијетловића, Мандића, Митровића, Никића, Прлаиновића...

Соро и "делфини" су већ били на супротним странама. Било је то крајем јуна, на завршном турниру Светске лиге у Кини, када је Србија победила 14:10.

Соро је по завршетку утакмице разговарао са српским играчима, а потом изјавио: "Сада сам поново видео каква је Србија екипа. Знам да је моје време прошло, али ми је жао што нисам са њима".

Соро је, иначе, добио бразилски пасош 2014. године и стекао је право да наступа за селекцију те земље, јер су од тада већ биле прошле две године од његовог наступа за Србију на Олимпијским играма.

Наступајући за српску репрезентацију, Соро је освојио Светско првенство 2009. године, два Европска првенства (2006. и 2012), уз пет злата Светске лиге, један Светски куп и један тријумф на Медитеранским играма, 2009. 

Учествовао је на два олимпијска турнира и на оба освојио бронзу, 2008. и 2012. године.

Бразил је у првој утакмици добио Аустралију 8:7, а у другом Јапан 16:8.

"У две досадашње утакмице показали су велику жељу да добро одиграју, имају агресију, добијају енергију навијача. Уз то са две победе су близу циља да уђу у четири екипе у групи. Али, ми размишљамо како да себе дигнемо. До сада смо само трећу и четврту четвртину играли како знамо. Сада ће бити другачије, игра се у вечерњим сатима и надам се да ће све деловати боље", каже селектор Дејан Савић.

Милан Алексић упозорава: "Наш улазак у утакмицу мора да буде бољи. Два пута смо до сада били у великом минусу и успевали смо да дођемо до бода. Много је изједначених екипа, погледајте резултате. То је оно што смо и говорили. Група служи само да се подигнемо за најважније мечеве, оне који крећу од четвртфинала".

Утакмица се игра у среду 10. августа 19.30 часова по локалном времену, односно 00.30 по средњеевропском (што ће рећи да се по нашем времену игра 11. августа).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар