OI: Biće to vrlo neobično - Soro protiv Fiće, Nikića, Duleta...!

Brazil je naredni protivnik vaterpolo reprezentacije Srbije na olimpijskom turniru. Posle dva meča u zoru, konačno "normalan" termin. Soro na golu Brazila.

Ostali sportovi 10.08.2016 | 09:45
OI: Biće to vrlo neobično - Soro protiv Fiće, Nikića, Duleta...!
Posle dva remija (Mađarska 13:13, pa Grčka 9:9), naredni protivnik vaterpolo reprezentacije Srbije je lakši - Brazil.

Ali, lakši samo na papiru. U nekoj drugoj "dimenziji", bio bi to rutinski meč za "delfine", ali Brazil je domaćin Olimpijskih igara, sa kvalitetnim strancima i trenerskim vukom u liku Ratka Rudića i svakako "napaljen" da nešto uradi.

Kada se sve to uzme u obzir, uz podršku domaćinu sa tribina i slabiju igru Srbije u prve dve utakmice na turniru, oprez je ključna reč.

Brazil ima sjajnog trenera, četovorostrukog osvajača olimpijskog zlata Ratka Rudića. No golu je Slobodan Soro i danas jedan od najboljih čuvara mreže na svetu, igru organizuje Felipe Perone nekada as Španije, Barselonete, danas Juga, centar je Hrvat Josip Vrlić. Više nego dovoljno da se Brazil shvati više nego ozbiljno.

Pre četiri godine, u Londonu, Soro je čuvao mrežu Srbije i sa srpskim timom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Sada će biti u situaciji da brani gol Brazila od udaraca Filipovića, Pijetlovića, Mandića, Mitrovića, Nikića, Prlainovića...

Soro i "delfini" su već bili na suprotnim stranama. Bilo je to krajem juna, na završnom turniru Svetske lige u Kini, kada je Srbija pobedila 14:10.

Soro je po završetku utakmice razgovarao sa srpskim igračima, a potom izjavio: "Sada sam ponovo video kakva je Srbija ekipa. Znam da je moje vreme prošlo, ali mi je žao što nisam sa njima".

Soro je, inače, dobio brazilski pasoš 2014. godine i stekao je pravo da nastupa za selekciju te zemlje, jer su od tada već bile prošle dve godine od njegovog nastupa za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Nastupajući za srpsku reprezentaciju, Soro je osvojio Svetsko prvenstvo 2009. godine, dva Evropska prvenstva (2006. i 2012), uz pet zlata Svetske lige, jedan Svetski kup i jedan trijumf na Mediteranskim igrama, 2009. 

Učestvovao je na dva olimpijska turnira i na oba osvojio bronzu, 2008. i 2012. godine.

Brazil je u prvoj utakmici dobio Australiju 8:7, a u drugom Japan 16:8.

"U dve dosadašnje utakmice pokazali su veliku želju da dobro odigraju, imaju agresiju, dobijaju energiju navijača. Uz to sa dve pobede su blizu cilja da uđu u četiri ekipe u grupi. Ali, mi razmišljamo kako da sebe dignemo. Do sada smo samo treću i četvrtu četvrtinu igrali kako znamo. Sada će biti drugačije, igra se u večernjim satima i nadam se da će sve delovati bolje", kaže selektor Dejan Savić.

Milan Aleksić upozorava: "Naš ulazak u utakmicu mora da bude bolji. Dva puta smo do sada bili u velikom minusu i uspevali smo da dođemo do boda. Mnogo je izjednačenih ekipa, pogledajte rezultate. To je ono što smo i govorili. Grupa služi samo da se podignemo za najvažnije mečeve, one koji kreću od četvrtfinala".

Utakmica se igra u sredu 10. avgusta 19.30 časova po lokalnom vremenu, odnosno 00.30 po srednjeevropskom (što će reći da se po našem vremenu igra 11. avgusta).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar