ОИ: Српске дјевојке ''спарингују'' са НБА звијездама!

Утакмица против САД, у којој је пораз очекиван, послужиће као припрема за мечеве у којима европске шампионке, коначно, МОРАЈУ да победе.

Кошарка 10.08.2016 | 09:15
ОИ: Српске дјевојке ''спарингују'' са НБА звијездама!
Са скором 0-2, наше кошаркашице, европске шампионке, чекају меч у ком је пораз више него известан.

У среду у 20.30 Србија се у 3. колу олимпијског турнира састаје с првим фаворитом за злато, Сједињеним Америчким Државама.

Тек тада, осим ако се не догоди чудо, наше девојке окренуће се мечевима у којима победе нису извесне - већ неопходне!

Тога је свесна и селекторка Марина Маљковић, која је рекла да ће њена екипа предстојећи меч против селекције САД искористити као припрему за одлучујуће дуеле против Кине и Сенегала.

"Искористићемо дан без утакмице да одрадимо један тренинг, али и да изведемо екипу мало из Олимпијског села. На мечу против 'недодирљивих' покушаћемо да се припремимо за два најважнија дуела која нам следе – против Кине у петак, односно Сенегала у недељу", рекла је Маљковић за сајт КСС

Кошаркашице Србије су у прве две утакмице на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру доживеле два пораза, од Шпаније и Канаде (у том мечу имале су 12 поена предности), а у наредном колу очекује их меч против најбољег тима на свету.

Американке имају злата са последњих пет олимпијских турнира, односно седам са последњих осам, пошто су у Барселони 1992. године биле треће. До сада су на турниру оствариле два тријумфа, против Сенегала и Шпаније са укупном кош разликом од чак 105 поена, постигавши у просеку 112 поена по мечу.

Тај дуел неће бити први међусобни дуел репрезентација Сједињених Држава и Србије. Пре две године на Светском првенству у Турској, у групној фази, славиле су Американке 94:74.

Утакмица између Србије и САД на програму је вечерас од 20.30 по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар