OI: Srpske djevojke ''sparinguju'' sa NBA zvijezdama!

Utakmica protiv SAD, u kojoj je poraz očekivan, poslužiće kao priprema za mečeve u kojima evropske šampionke, konačno, MORAJU da pobede.

Košarka 10.08.2016 | 09:15
OI: Srpske djevojke ''sparinguju'' sa NBA zvijezdama!
Sa skorom 0-2, naše košarkašice, evropske šampionke, čekaju meč u kom je poraz više nego izvestan.

U sredu u 20.30 Srbija se u 3. kolu olimpijskog turnira sastaje s prvim favoritom za zlato, Sjedinjenim Američkim Državama.

Tek tada, osim ako se ne dogodi čudo, naše devojke okrenuće se mečevima u kojima pobede nisu izvesne - već neophodne!

Toga je svesna i selektorka Marina Maljković, koja je rekla da će njena ekipa predstojeći meč protiv selekcije SAD iskoristiti kao pripremu za odlučujuće duele protiv Kine i Senegala.

"Iskoristićemo dan bez utakmice da odradimo jedan trening, ali i da izvedemo ekipu malo iz Olimpijskog sela. Na meču protiv 'nedodirljivih' pokušaćemo da se pripremimo za dva najvažnija duela koja nam slede – protiv Kine u petak, odnosno Senegala u nedelju", rekla je Maljković za sajt KSS

Košarkašice Srbije su u prve dve utakmice na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru doživele dva poraza, od Španije i Kanade (u tom meču imale su 12 poena prednosti), a u narednom kolu očekuje ih meč protiv najboljeg tima na svetu.

Amerikanke imaju zlata sa poslednjih pet olimpijskih turnira, odnosno sedam sa poslednjih osam, pošto su u Barseloni 1992. godine bile treće. Do sada su na turniru ostvarile dva trijumfa, protiv Senegala i Španije sa ukupnom koš razlikom od čak 105 poena, postigavši u proseku 112 poena po meču.

Taj duel neće biti prvi međusobni duel reprezentacija Sjedinjenih Država i Srbije. Pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Turskoj, u grupnoj fazi, slavile su Amerikanke 94:74.

Utakmica između Srbije i SAD na programu je večeras od 20.30 po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar