Наоружани пљачкаши опељешили Црногорце у Рију!

Група црногорских држављана, међу којима и дипломата, нападнути су у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 09.08.2016 | 22:15
Наоружани пљачкаши опељешили Црногорце у Рију!
Групу Црногораца, у којој су били званичник Црногорског олимпијског комитета (ЦОК) и црногорски дипломата који је распоређен у Аргентини, напала је група разбојника у понедељак касно увече у Рио де Жанеиру.

ЦОК наводи да је у њихово службено возило касно синоћ ударио аутомобил у којем су били наоружани разбојници и уз претњу оружјем тројици су одузете све личне ствари, као и тај аутомобил, који је у власништву Међународног олимпијског комитета, а који је дат Црногорцима на употребу.

Нападнути су предтавник ЦОК-а Никола Ђуровић, представник дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини Миљан Мугоша и представници црногорске дијаспоре Божидар Шарановић и Николас Вукасовић.

Наводи се да је присебном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК-а избегнут тежи инцидент.

"Непосредно након инцидента, на лице места стигла је бразилска полиција, која је направила увиђај и која их је спровела до хотела у којем су смјештени представници олимпијских комитета и званичници МОК-а. О тешком инциденту упознат је Организациони комитет Олимпијских игара, са којим ће, поводом инцидента, представници наше олимпијске мисије одржати хитан састанак", пише у саопштењу ЦОК-а.

Саопштено је да ће Амбасада Црне Горе у Аргентини, која је задужена за конзуларне послове у Бразилу, упутити протестну ноту Министарству спољних послова Бразила.

"ЦОК је предвидео да би овакве ситуације могле да се догоде, па је управо због тога позвао представника дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини, да би био на услузи нашим држављанима и помогао им да лакше реше евентуалне проблеме током боравка у Бразилу", каже се у саопштењу.

Наводи се да је ЦОК забринут због безбедносне ситуације и начина на који су организатори приступили решавању безбедности учесника Олимпијских игара и представника олимпијске породице.

"ЦОК је још једном препоручио нашим спортистима да се, без потребе, не крећу изван обезбеђених такмичарских зона", пише у саопштењу ЦОК-а.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алија Сиротановић

09.08.2016 21:02

А ђе ударисе на тако моцну земљу ако црногорци крену на бразил биће белаја свих 200000 имада крене пут рија

ОДГОВОРИТЕ