Naoružani pljačkaši opelješili Crnogorce u Riju!

Grupa crnogorskih državljana, među kojima i diplomata, napadnuti su u Rio de Žaneiru.

Ostali sportovi 09.08.2016 | 22:15
Naoružani pljačkaši opelješili Crnogorce u Riju!
Grupu Crnogoraca, u kojoj su bili zvaničnik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i crnogorski diplomata koji je raspoređen u Argentini, napala je grupa razbojnika u ponedeljak kasno uveče u Rio de Žaneiru.

COK navodi da je u njihovo službeno vozilo kasno sinoć udario automobil u kojem su bili naoružani razbojnici i uz pretnju oružjem trojici su oduzete sve lične stvari, kao i taj automobil, koji je u vlasništvu Međunarodnog olimpijskog komiteta, a koji je dat Crnogorcima na upotrebu.

Napadnuti su predtavnik COK-a Nikola Đurović, predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini Miljan Mugoša i predstavnici crnogorske dijaspore Božidar Šaranović i Nikolas Vukasović.

Navodi se da je prisebnom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COK-a izbegnut teži incident.

"Neposredno nakon incidenta, na lice mesta stigla je brazilska policija, koja je napravila uviđaj i koja ih je sprovela do hotela u kojem su smješteni predstavnici olimpijskih komiteta i zvaničnici MOK-a. O teškom incidentu upoznat je Organizacioni komitet Olimpijskih igara, sa kojim će, povodom incidenta, predstavnici naše olimpijske misije održati hitan sastanak", piše u saopštenju COK-a.

Saopšteno je da će Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiti protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Brazila.

"COK je predvideo da bi ovakve situacije mogle da se dogode, pa je upravo zbog toga pozvao predstavnika diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, da bi bio na usluzi našim državljanima i pomogao im da lakše reše eventualne probleme tokom boravka u Brazilu", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je COK zabrinut zbog bezbednosne situacije i načina na koji su organizatori pristupili rešavanju bezbednosti učesnika Olimpijskih igara i predstavnika olimpijske porodice.

"COK je još jednom preporučio našim sportistima da se, bez potrebe, ne kreću izvan obezbeđenih takmičarskih zona", piše u saopštenju COK-a.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Alija Sirotanović

09.08.2016 21:02

A đe udarise na tako mocnu zemlju ako crnogorci krenu na brazil biće belaja svih 200000 imada krene put rija

ODGOVORITE