ОИ - Паркер: Морамо боље, Србија је фаворит за медаљу!

Кошаркаши Француске задовољни игром и победом против Кине (88:60), али истичу да то није довољно пред наредни меч у Рију, јер је тим Саше Ђорђевића "виши ниво".

Кошарка 09.08.2016 | 19:15
ОИ - Паркер: Морамо боље, Србија је фаворит за медаљу!
Најбољи кошаркаши Србије у среду ће одиграти трећи меч у групи на Олимпијским играма. Противник ће бити Француска, која је после пораза од Аустралије на старту, убедљиво победила Кину (88:60), у другој рунди групе А.

Французи, као и Србија, имају три бода, па ће меч у среду, од 19.15 часова по централноевропском времену, врло вероватно одлучити ко ће у четвртфинале са треће, а ко са четврте позиције.

"Триколори" су се у другој утакмици на олимпијском турниру искупили и ментално подигли после неочекиваног пораза од Аустралије, али су свесни да морају да одиграју још боље против Србије.

Истичу да су "орлови" респектабилан ривал.

"Кина није на истом нивоу као Србија. Добро је што смо пронашли ритам, али морамо да наставимо тим путем против противника који припадају вишем нивоу", изјавио је Борис Дијао, који је против Кине уписао седам погодака, уз четири скока и пет асистенција.

Тони Паркер такође наводи да је Француска деловала боље на мечу са Кином, али да то није довољно за ривала какав је Србија.

Изабраници селектора Венсана Колеа имали су прилику да се увере у "јачину" српског тима у припремним мечевима овог лета. Одиграли су чак три дуела против "орлова" и ниједан нису добили.

"Орлови" су били бољи у Паризу (79:77) и Београду (94:88 после продужетка), крајем јуна, пред почетак квалификација за Олимпијске игре, а затим су славили и на турниру у Кордоби пред полазак у Рио (105:88), на мечу који је Паркер пропустио због рођења детета.

Прва звезда "триколора" напомиње да Француска мора да одигра најбољи меч у среду.

"У игри коју смо приказали на другом мечу на Олимпијским играма коначно смо пронашли идентитет нашег тима, али морамо да будемо свесни да је противник била ипак Кина. Пред нама је још дуг пут. Наш наредни ривал је Србија, репрезентација која је фаворит за освајање медаље у Рију, тако да ће то бити веома тежак меч", навео је Тони Паркер.

Он је против селекције Кине био један од водећих играча свог тима са 14 поена и осам асистенција, а једино ефикаснији од њега код Француза на том мечу је био Нандо де Коло, који је постигао 19 погодака.

Паркер истиче да ни он није на највишем нивоу и да ће се максимално потрудити да то исправи.

"Покушаћу што пре да уђем у свој ритам, јер сам пропустио доста тренинга, а и током припрема нисам одиграо много мечева. То не сме да буде изговор. Нећу дозволити да на Олимпијским играма поновим исту грешку као прошле године на Еуробаскету, када сам чекао до завршне фазе турнира", рекао је кошаркаш Сан Антонија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар