OI - Parker: Moramo bolje, Srbija je favorit za medalju!

Košarkaši Francuske zadovoljni igrom i pobedom protiv Kine (88:60), ali ističu da to nije dovoljno pred naredni meč u Riju, jer je tim Saše Đorđevića "viši nivo".

Košarka 09.08.2016 | 19:15
OI - Parker: Moramo bolje, Srbija je favorit za medalju!
Najbolji košarkaši Srbije u sredu će odigrati treći meč u grupi na Olimpijskim igrama. Protivnik će biti Francuska, koja je posle poraza od Australije na startu, ubedljivo pobedila Kinu (88:60), u drugoj rundi grupe A.

Francuzi, kao i Srbija, imaju tri boda, pa će meč u sredu, od 19.15 časova po centralnoevropskom vremenu, vrlo verovatno odlučiti ko će u četvrtfinale sa treće, a ko sa četvrte pozicije.

"Trikolori" su se u drugoj utakmici na olimpijskom turniru iskupili i mentalno podigli posle neočekivanog poraza od Australije, ali su svesni da moraju da odigraju još bolje protiv Srbije.

Ističu da su "orlovi" respektabilan rival.

"Kina nije na istom nivou kao Srbija. Dobro je što smo pronašli ritam, ali moramo da nastavimo tim putem protiv protivnika koji pripadaju višem nivou", izjavio je Boris Dijao, koji je protiv Kine upisao sedam pogodaka, uz četiri skoka i pet asistencija.

Toni Parker takođe navodi da je Francuska delovala bolje na meču sa Kinom, ali da to nije dovoljno za rivala kakav je Srbija.

Izabranici selektora Vensana Kolea imali su priliku da se uvere u "jačinu" srpskog tima u pripremnim mečevima ovog leta. Odigrali su čak tri duela protiv "orlova" i nijedan nisu dobili.

"Orlovi" su bili bolji u Parizu (79:77) i Beogradu (94:88 posle produžetka), krajem juna, pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre, a zatim su slavili i na turniru u Kordobi pred polazak u Rio (105:88), na meču koji je Parker propustio zbog rođenja deteta.

Prva zvezda "trikolora" napominje da Francuska mora da odigra najbolji meč u sredu.

"U igri koju smo prikazali na drugom meču na Olimpijskim igrama konačno smo pronašli identitet našeg tima, ali moramo da budemo svesni da je protivnik bila ipak Kina. Pred nama je još dug put. Naš naredni rival je Srbija, reprezentacija koja je favorit za osvajanje medalje u Riju, tako da će to biti veoma težak meč", naveo je Toni Parker.

On je protiv selekcije Kine bio jedan od vodećih igrača svog tima sa 14 poena i osam asistencija, a jedino efikasniji od njega kod Francuza na tom meču je bio Nando de Kolo, koji je postigao 19 pogodaka.

Parker ističe da ni on nije na najvišem nivou i da će se maksimalno potruditi da to ispravi.

"Pokušaću što pre da uđem u svoj ritam, jer sam propustio dosta treninga, a i tokom priprema nisam odigrao mnogo mečeva. To ne sme da bude izgovor. Neću dozvoliti da na Olimpijskim igrama ponovim istu grešku kao prošle godine na Eurobasketu, kada sam čekao do završne faze turnira", rekao je košarkaš San Antonija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar