Луковић црно-бијели, стиже и "четворка"!

Александар Џикић би првог дана припрема могао да има на располагању практично комплетан тим за предстојећу сезону.

Кошарка 09.08.2016 | 21:45
Луковић црно-бијели, стиже и "четворка"!
У Партизану, као и у многим другим европским клубовима, још нису начисто која ће све такмичења играти следеће сезоне, али се у селектирању новог тима - у границама скромног буџета - одмакло прилично далеко за ово доба године.

Још у јуну је доведен Стефан Бирчевић, у јулу Ђорђе Мајсторовић, а недавно у кратком размаку Бранислав Ратковица, Френк Робинсон и Вил Хачер.

Шесто појачање црно-белих биће Урош Луковић (27 година, 213 цм), центар који је последњих година играо углавном у Македонији, а зимус је био играч одлуке у победи МЗТ Скопља над Партизаном, када је забележио 20 поена, осам скокова и две блокаде, уз реализацију слободних бацања 4/4 у финишу меча. Потписао је двогодишњи уговор.

Луковић је из кошаркашке породице - млађи брат Марко играо је за Мегу, немачки Трир, МЗТ, а сада је у Крки, док је отац Љубисав са новобеоградским ИМТ 1987. био освајач Купа СФР Југославије.

С обзиром на то да су од раније под уговорима Вања Маринковић, Адин Врабац и Милош Копривица, да је са Михајлом Андрићем продужена сарадња и да ће млади бек Слободан Јовановић дебитовати у сениорској конкуренцији, Партизану је за комплетирање екипе неопходан још један крилни центар.

Новица Величковић одавно има понуду да остане, али чињеница да је до сада није прихватио јасно показује да му је приоритет повратак у иностранство и да чека праву шансу да то и реализује.

Зато се тренер Александар Џикић окренуо другим решењима и, према незваничним информацијама, пронашао адекватно појачање на "четворци" - и то у иностранству. У наредних неколико дана требало би да буде познато ко ће бити 12. кошаркаш Партизана за сезону 2016/17, а чак седми новајлија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар