Luković crno-bijeli, stiže i "četvorka"!

Aleksandar Džikić bi prvog dana priprema mogao da ima na raspolaganju praktično kompletan tim za predstojeću sezonu.

Košarka 09.08.2016 | 21:45
Luković crno-bijeli, stiže i "četvorka"!
U Partizanu, kao i u mnogim drugim evropskim klubovima, još nisu načisto koja će sve takmičenja igrati sledeće sezone, ali se u selektiranju novog tima - u granicama skromnog budžeta - odmaklo prilično daleko za ovo doba godine.

Još u junu je doveden Stefan Birčević, u julu Đorđe Majstorović, a nedavno u kratkom razmaku Branislav Ratkovica, Frenk Robinson i Vil Hačer.

Šesto pojačanje crno-belih biće Uroš Luković (27 godina, 213 cm), centar koji je poslednjih godina igrao uglavnom u Makedoniji, a zimus je bio igrač odluke u pobedi MZT Skoplja nad Partizanom, kada je zabeležio 20 poena, osam skokova i dve blokade, uz realizaciju slobodnih bacanja 4/4 u finišu meča. Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Luković je iz košarkaške porodice - mlađi brat Marko igrao je za Megu, nemački Trir, MZT, a sada je u Krki, dok je otac Ljubisav sa novobeogradskim IMT 1987. bio osvajač Kupa SFR Jugoslavije.

S obzirom na to da su od ranije pod ugovorima Vanja Marinković, Adin Vrabac i Miloš Koprivica, da je sa Mihajlom Andrićem produžena saradnja i da će mladi bek Slobodan Jovanović debitovati u seniorskoj konkurenciji, Partizanu je za kompletiranje ekipe neophodan još jedan krilni centar.

Novica Veličković odavno ima ponudu da ostane, ali činjenica da je do sada nije prihvatio jasno pokazuje da mu je prioritet povratak u inostranstvo i da čeka pravu šansu da to i realizuje.

Zato se trener Aleksandar Džikić okrenuo drugim rešenjima i, prema nezvaničnim informacijama, pronašao adekvatno pojačanje na "četvorci" - i to u inostranstvu. U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude poznato ko će biti 12. košarkaš Partizana za sezonu 2016/17, a čak sedmi novajlija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar