ОИ - видео: Гимнастичарка са 41-ом годином у финалу на својим седмим Играма!

Олимпијско злато узела је још 1992. године – гимнастичарка је која је наступала још под заставом СССР, затим и за Немачку, као и за родни Узбекистан.

Остали спортови 09.08.2016 | 19:45
ОИ - видео: Гимнастичарка са 41-ом годином у финалу на својим седмим Играма!
Оксана Чусовитина има 41 годину и најстарија је олимпијка у историји, учествује на својим седмим олимпијским играма, а успех је још већи када се узме у обзир да се бави гимнастиком, спортом у којем су шампионке обично тинејџерке и у којем је кратак ’рок трајања’.

То је спорт у којем 22-годишњу Али Рејзман зову “бака“, али за Оксану су године изгледа само број, она није дошла само да учествује, већ се у недељу се у дисциплини прескок пласирала у финале.

Седам година наступала је под заставом Немачке, био је то њен начин да се захвали јер се преселила у Немачку када јој је син добио леукемију, а онда је добила помоћ од тамошњих тренера у Келну.

У Пекингу је освојила сребро за Немачку, а сада се поново такмичи под заставом Узбекистана.

“Када смо на подијуму, било би лепо да дају боље оцене за године, али сви смо једнаки“, рекла је Оксана, чији син има 17 година и приближних је година као већина њених ривалки.

“Волим овај спорт, волим да наступам пред јавношћу и пред навијачима“.

После Оксане, најстарија финалисткиња у прескоку јесте Ун Јонг Хонг из Северне Кореје (27), ту су и две 16-годишњакиње, као и девојке са 19, 21 и 22 године.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар