OI - video: Gimnastičarka sa 41-om godinom u finalu na svojim sedmim Igrama!

Olimpijsko zlato uzela je još 1992. godine – gimnastičarka je koja je nastupala još pod zastavom SSSR, zatim i za Nemačku, kao i za rodni Uzbekistan.

Ostali sportovi 09.08.2016 | 19:45
OI - video: Gimnastičarka sa 41-om godinom u finalu na svojim sedmim Igrama!
Oksana Čusovitina ima 41 godinu i najstarija je olimpijka u istoriji, učestvuje na svojim sedmim olimpijskim igrama, a uspeh je još veći kada se uzme u obzir da se bavi gimnastikom, sportom u kojem su šampionke obično tinejdžerke i u kojem je kratak ’rok trajanja’.

To je sport u kojem 22-godišnju Ali Rejzman zovu “baka“, ali za Oksanu su godine izgleda samo broj, ona nije došla samo da učestvuje, već se u nedelju se u disciplini preskok plasirala u finale.

Sedam godina nastupala je pod zastavom Nemačke, bio je to njen način da se zahvali jer se preselila u Nemačku kada joj je sin dobio leukemiju, a onda je dobila pomoć od tamošnjih trenera u Kelnu.

U Pekingu je osvojila srebro za Nemačku, a sada se ponovo takmiči pod zastavom Uzbekistana.

“Kada smo na podijumu, bilo bi lepo da daju bolje ocene za godine, ali svi smo jednaki“, rekla je Oksana, čiji sin ima 17 godina i približnih je godina kao većina njenih rivalki.

“Volim ovaj sport, volim da nastupam pred javnošću i pred navijačima“.

Posle Oksane, najstarija finalistkinja u preskoku jeste Un Jong Hong iz Severne Koreje (27), tu su i dve 16-godišnjakinje, kao i devojke sa 19, 21 i 22 godine.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar