Млади српски фудбалер добио животну битку!

Играч Марибора Љубомир Моравац, који је тешко повређен у удесу у Словенији, пробудио се из коме.

Фудбал 09.08.2016 | 18:30
Млади српски фудбалер добио животну битку!
Након велике трагедије у Марибору, у којој су животе изгубили млади фудбалери Зоран Баљак из Србије и Словенац Дамјан Марјановић, из Словеније су стигле и добре вести - трећи, тешко повређени у саобраћајној несрећи Љубомир Моравац, пробудио се из коме.

Фудбалски клуб Марибор, за који су наступали млади играчи, саопштио је да је Моравац изашао из вештачке коме и да је у стабилном стању.

Деветнаестогодишњи играч, који је био критично после несреће и коме су се лекари борили за живот, изгубио је руку, али је добио највећу животну битку.

"Љубо је преживео, његово здравствено стање је сада стабилно. Он каже да се осећа добро и први утисци су заиста охрабрујући", пренео је охрабрујуће вести отац Љубомира Моравца, Мирољуб.

Млади спортиста остаће на интензивној нези још неко време под сталним надзором лекара. Љубин отац рекао је да је био забринут како ће његов син реаговати на трагедију, у којој је изгубио другове, као и на чињеницу да му је ампутирана рука.

"Признајем, плашио сам се како ће Љубо реаговати, јер је одмах након буђења питао за Зорана, Дамјана и Жигу, који је прошао са лакшим повредама. Осећао сам и страх због реакције на ампутирану руку, јер је он само 19-годишњи дечак, али је он показао да је велики борац и добро је примио све те информације", рекао је отац повређеног фудбалера.

Он је исказао посебну захвалност лекарима болнице у Марибору, као и људима у клубу.

"Њихова стручност и напори су довели до позитивног исхода. Хвала и клубу за сву помоћ и подршку у тешким тренуцима. Када у оваквим ситуацијама сте сви велика породица, много је лакше".

Моравцу сада предстоји дуг пут опоравка.

"Радује чињеница да Љубо није задобио повреде главе у удесу, и срећа у несрећи је што је спортиста и што је издржљив. Лекари истичу да ће му због његове младости и физичке припремљености бити лакше да превазиће трагичан догађај", нагласио је отац тешко повређеног Љубомира Моравца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар