Mladi srpski fudbaler dobio životnu bitku!

Igrač Maribora Ljubomir Moravac, koji je teško povređen u udesu u Sloveniji, probudio se iz kome.

Fudbal 09.08.2016 | 18:30
Mladi srpski fudbaler dobio životnu bitku!
Nakon velike tragedije u Mariboru, u kojoj su živote izgubili mladi fudbaleri Zoran Baljak iz Srbije i Slovenac Damjan Marjanović, iz Slovenije su stigle i dobre vesti - treći, teško povređeni u saobraćajnoj nesreći Ljubomir Moravac, probudio se iz kome.

Fudbalski klub Maribor, za koji su nastupali mladi igrači, saopštio je da je Moravac izašao iz veštačke kome i da je u stabilnom stanju.

Devetnaestogodišnji igrač, koji je bio kritično posle nesreće i kome su se lekari borili za život, izgubio je ruku, ali je dobio najveću životnu bitku.

"Ljubo je preživeo, njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno. On kaže da se oseća dobro i prvi utisci su zaista ohrabrujući", preneo je ohrabrujuće vesti otac Ljubomira Moravca, Miroljub.

Mladi sportista ostaće na intenzivnoj nezi još neko vreme pod stalnim nadzorom lekara. Ljubin otac rekao je da je bio zabrinut kako će njegov sin reagovati na tragediju, u kojoj je izgubio drugove, kao i na činjenicu da mu je amputirana ruka.

"Priznajem, plašio sam se kako će Ljubo reagovati, jer je odmah nakon buđenja pitao za Zorana, Damjana i Žigu, koji je prošao sa lakšim povredama. Osećao sam i strah zbog reakcije na amputiranu ruku, jer je on samo 19-godišnji dečak, ali je on pokazao da je veliki borac i dobro je primio sve te informacije", rekao je otac povređenog fudbalera.

On je iskazao posebnu zahvalnost lekarima bolnice u Mariboru, kao i ljudima u klubu.

"Njihova stručnost i napori su doveli do pozitivnog ishoda. Hvala i klubu za svu pomoć i podršku u teškim trenucima. Kada u ovakvim situacijama ste svi velika porodica, mnogo je lakše".

Moravcu sada predstoji dug put oporavka.

"Raduje činjenica da Ljubo nije zadobio povrede glave u udesu, i sreća u nesreći je što je sportista i što je izdržljiv. Lekari ističu da će mu zbog njegove mladosti i fizičke pripremljenosti biti lakše da prevaziće tragičan događaj", naglasio je otac teško povređenog Ljubomira Moravca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar