ОИ - Прлаиновић: У спорту је стварно битно шта једете, али... ништа без сарме!

Трофејни српски ватерполиста Андрија Прлаиновић не скрива да су очекивања у табору "делфина" од завршнице у Рио де Жанеиру прилично велика.

Остали спортови 17.08.2016 | 20:45
ОИ - Прлаиновић: У спорту је стварно битно шта једете, али... ништа без сарме!
Сјајни ас ће заједно са "делфинима" покушати да се домогне прве златне олимпијске медаље у ватерполу откако Србија самостално наступа у спорту.

Да ли нам можете рећи нешто о почетку ваше каријере и да ли имате слободног времена да пратите остале спортове?

- Почео сам у школи пливања у Херцег Новом са четири године. Са шест сам већ прешао на ватерполо, који сам брзо заволио, и ево,и да данас сам у истом спорту. Ватерполо ми је убрзо постао занимљивији од пливања, вероватно због тога што сам одувек више волео спортове са лоптом. Деци, односно њиховим родитељима, саветујем да своју децу прво одведу у школу пливања, јер је најбоље да прво науче правилно да пливају. Ако им се свиди вода, сигуран сам да ће увек бити оних који ће одабрати ватерполо међу њима. Пратим и друге спортове, мада много мање него у детињству, када сам знао вјероватно сваког фудбалера и кошаркаша у Европи, наравно и ватерполисте. Могу слободно да кажем да сам претеривао. Данас увек гледам утакмице наше репрезентације у екипним спортовима. Тенис вероватно пратим много мање у односу на просечног становника Србије, понекад погледам неки Новаков меч и то је то. Њему наравно капа доле за све што је урадио до сада и надам се да ће још дуго бити на трону.

Да ли памтите најлепши тренутак у професионалној каријери?

- Хвала Богу, било их је много. Освајање Светског првенства у Риму.

Колико Вам је као врхунском спортисти битна правилна и уравнотежена исхрана?

- У професионалном спорту је стварно битно како се храните. У иностранству где живим са породицом, имате заиста велики избор хранљивих намирница, воћа, поврћа и свега оног што ће вам саветовати нутриционисти да једете када се храните здраво, такорећи на сваком кораку. Када сам у Србији већину тога могу да пронађем у Маxију. Осим одабира квалитетних намирница важно ми је и да све то правилно искомбинујем са сатницом одржавања тренинга.

Да ли имате омиљено јело и колико сте вешти у спремању хране?

- Нисам највештији у кухињи, у будућности ћу гледати да напредујем на том пољу. Омиљена јела су ми углавном она која ретко могу да једем у иностранству и по хотелима. То су пре свега сарме, пуњене паприке, а понекад наравно и јела са роштиља. Нисам пробирљив, једем скоро све од намирница, тако да немам проблем да се прилагодим и на иностране кухиње. Морам напоменути да је италијанска кухиња сјајна, а такође волим и пикантни укус мексичке кухиње.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар