ОИ: Американци прегазили Венецуелу! Де Коло за први тријумф Француза!

Кошаркаши Сједињених Америчких Држава остварили су и другу лаку победу на Олимпијским играма, иако су одиграли испод својих могућности. Кошаркаши Француске остварили су први тријумф на Олимпијским играма, победом над Кином у другом колу групе А.

Кошарка 09.08.2016 | 14:00
ОИ: Американци прегазили Венецуелу! Де Коло за први тријумф Француза!
Американци су се баш као и на припремама мучили са Венецуелом на почетку, али су славили резултатом 113:69 и наставили пут ка првом месту у групи А.

Пре неколико дана Венецуеланци су успели да спусте најбољу екипу данашњице на мање од 90 поена и чинило се да ћемо исти сценарио видети и сада.

Изабраници Мајка Кшишевског одиграли су очајну прву четвртину – у седмом минуту имали су исто толико изгубљених лопти, а Демаркус Казинс и Клеј Томпсон морали су на клупу јер су направили по два фаула.

Момци у бордо опреми потпуно су умирили противника, правили много фаулова и сецкањем игре потпуно одузели противнику ритам. У неколико наврата су и водили, успевши да прву четвртину заврше нерешеним резултатом – 18:18.

Добро су почели и други део игре, али су Американци појачали у одбрани и на крилима Кајрија Ирвинга почели да се одлепљују. Плејмејкер Кливленда убрзао је игру САД, па је за тили час било +14. Повратка за Венецуелу није било јер су актуелни светски и олимпијски шампиону ту деоницу добили са 30:8.

Иако Томпсона и Казинса није било ни у наставку, Дурент, Ирвинг и дружина није стала, већ је само повећавала разлику. Венецуеланци су се уморили, дозволили брзе нападе противника који је поново уписао 'стотку'.

У другом полувремену разиграо се Пол Џорџ који је био најефикаснији са 20 поена и 4 скока, Џими Батлер је додао 17, један више од Кевина Дурента, који је погодио свих пет шутева из игре. Кармело Ентони и Деандре Џордан имали су по 14 поена, док је центру ЛА Клиперса фалио један скок за дабл-дабл.

Играчи Венецуеле одиграли су веома борбено и на крају њих четворица су имала двоцифрен учинак – Грегори Еченике је постигао 18 поена и ухватио 7 лопти, Џон Кокс додао је поен више, док су Грегори Варгас и Давид Кубиљан убацили по 10.

Сједињене Државе после овог тријумфа имају четири бода, колико и другопласирана Аустралија, са којом се састају у трећем колу. 

Кошаркаши Француске остварили су први тријумф на Олимпијским играма, победом над Кином у другом колу групе А.

Французи су после стартног пораза од Аустралије одиграли боље против много слабијег противника и славили резултатом

'Триколори' су имали ситних проблема на старту меча, Кинези су се добро држали, али су већ у другој четвртини попустили. Француска је тај део игре добила резултатом 23:9 и већ на полувремену имала 19 поена предности.

Изабраници Венсана Колеа нису много форсирали у наставку – лако су одржавали 15+ и рутински привели утакмицу крају.

Француска је стигла до трећег бода, прескочила је Венецуелу на четвртом месту и сада има исти учинак као трећепласирана Србија. Кинези су остали закуцани на дну табеле групе А са једним освојеним бодом.

Шампиони Европе из 2013. године у следећој рунди играће са Србијом, у среду од 19.15, а после тог сусрета биће јасније ко је ближи трећој позицији у групи. Наша репрезентација добила је претходне три утакмице са 'Галским петловима' и желеће да поправи утисак после дебакла са Аустралијом.

Кинези се истог дана састају са Венцуеланцима, док ће Аустралијанци покушати да се супротставе Сједињеним Америчким Државама.

Група А:
Србија – Аустралија 80:95 (23:26, 20:14, 20:22, 17:33)
САД – Венецуела 113:69 (18:18, 30:8, 27:25, 38:18)
Француска – Кина 88:60 (19:14, 23:9, 22:22, 24:15)

Табела:
1. САД 2-0
2. Аустралија 2-0
3. Француска 1-1
4. Србија 1-1
5. Венецуела 0-2
6. Кина 0-2

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар