OI: Amerikanci pregazili Venecuelu! De Kolo za prvi trijumf Francuza!

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država ostvarili su i drugu laku pobedu na Olimpijskim igrama, iako su odigrali ispod svojih mogućnosti. Košarkaši Francuske ostvarili su prvi trijumf na Olimpijskim igrama, pobedom nad Kinom u drugom kolu grupe A.

Košarka 09.08.2016 | 14:00
OI: Amerikanci pregazili Venecuelu! De Kolo za prvi trijumf Francuza!
Amerikanci su se baš kao i na pripremama mučili sa Venecuelom na početku, ali su slavili rezultatom 113:69 i nastavili put ka prvom mestu u grupi A.

Pre nekoliko dana Venecuelanci su uspeli da spuste najbolju ekipu današnjice na manje od 90 poena i činilo se da ćemo isti scenario videti i sada.

Izabranici Majka Kšiševskog odigrali su očajnu prvu četvrtinu – u sedmom minutu imali su isto toliko izgubljenih lopti, a Demarkus Kazins i Klej Tompson morali su na klupu jer su napravili po dva faula.

Momci u bordo opremi potpuno su umirili protivnika, pravili mnogo faulova i seckanjem igre potpuno oduzeli protivniku ritam. U nekoliko navrata su i vodili, uspevši da prvu četvrtinu završe nerešenim rezultatom – 18:18.

Dobro su počeli i drugi deo igre, ali su Amerikanci pojačali u odbrani i na krilima Kajrija Irvinga počeli da se odlepljuju. Plejmejker Klivlenda ubrzao je igru SAD, pa je za tili čas bilo +14. Povratka za Venecuelu nije bilo jer su aktuelni svetski i olimpijski šampionu tu deonicu dobili sa 30:8.

Iako Tompsona i Kazinsa nije bilo ni u nastavku, Durent, Irving i družina nije stala, već je samo povećavala razliku. Venecuelanci su se umorili, dozvolili brze napade protivnika koji je ponovo upisao 'stotku'.

U drugom poluvremenu razigrao se Pol Džordž koji je bio najefikasniji sa 20 poena i 4 skoka, Džimi Batler je dodao 17, jedan više od Kevina Durenta, koji je pogodio svih pet šuteva iz igre. Karmelo Entoni i Deandre Džordan imali su po 14 poena, dok je centru LA Klipersa falio jedan skok za dabl-dabl.

Igrači Venecuele odigrali su veoma borbeno i na kraju njih četvorica su imala dvocifren učinak – Gregori Ečenike je postigao 18 poena i uhvatio 7 lopti, Džon Koks dodao je poen više, dok su Gregori Vargas i David Kubiljan ubacili po 10.

Sjedinjene Države posle ovog trijumfa imaju četiri boda, koliko i drugoplasirana Australija, sa kojom se sastaju u trećem kolu. 

Košarkaši Francuske ostvarili su prvi trijumf na Olimpijskim igrama, pobedom nad Kinom u drugom kolu grupe A.

Francuzi su posle startnog poraza od Australije odigrali bolje protiv mnogo slabijeg protivnika i slavili rezultatom

'Trikolori' su imali sitnih problema na startu meča, Kinezi su se dobro držali, ali su već u drugoj četvrtini popustili. Francuska je taj deo igre dobila rezultatom 23:9 i već na poluvremenu imala 19 poena prednosti.

Izabranici Vensana Kolea nisu mnogo forsirali u nastavku – lako su održavali 15+ i rutinski priveli utakmicu kraju.

Francuska je stigla do trećeg boda, preskočila je Venecuelu na četvrtom mestu i sada ima isti učinak kao trećeplasirana Srbija. Kinezi su ostali zakucani na dnu tabele grupe A sa jednim osvojenim bodom.

Šampioni Evrope iz 2013. godine u sledećoj rundi igraće sa Srbijom, u sredu od 19.15, a posle tog susreta biće jasnije ko je bliži trećoj poziciji u grupi. Naša reprezentacija dobila je prethodne tri utakmice sa 'Galskim petlovima' i želeće da popravi utisak posle debakla sa Australijom.

Kinezi se istog dana sastaju sa Vencuelancima, dok će Australijanci pokušati da se suprotstave Sjedinjenim Američkim Državama.

Grupa A:
Srbija – Australija 80:95 (23:26, 20:14, 20:22, 17:33)
SAD – Venecuela 113:69 (18:18, 30:8, 27:25, 38:18)
Francuska – Kina 88:60 (19:14, 23:9, 22:22, 24:15)

Tabela:
1. SAD 2-0
2. Australija 2-0
3. Francuska 1-1
4. Srbija 1-1
5. Venecuela 0-2
6. Kina 0-2

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar