Јунајтед објавио, Погба потврдио: Вратио сам се!

Заврши се и та сага...! Француски репрезентативац Пол Погба нови је играч Манчестер јунајтеда, потврдио је клуб на свом 'Твитер' налогу.

Фудбал 09.08.2016 | 10:30
Јунајтед објавио, Погба потврдио: Вратио сам се!
Већ недељама је познато да ће се Погба вратити на 'Олд Трафорд', он је у понедељак стигао на прегледе у Карингтон, а сат и по времена после поноћи стигла је званична потврда.

'Црвени ђаволи' објавили су два кратка видео клипа новог-старог играча који јасно поручује: "Вратио сам се!".

Јунајтед ће италијанском шампиону платити рекордних 105 милиона евра плус бонусе и друге трошкове.

Уговор ће бити потписан средином недеље, а Погба се враћа у клуб који га је 2012. године продао "Старој дами" за око два милиона евра.

Остало је да се договоре лични услови са Погбом, али се очекује да ће то бити само формалност. Погбин трансфер је рекордан у историји фудбала, а претходни највећи био је Бејлов прелазак из Тотенхема у Реал за 100 милиона евра.

Отишао је за сићу - вратио се као светски рекордер. Посао који смо чекали цело лето коначно је реализован. А, несвојствено овако великим трансферима, потврђен тачно у 01.30 у ноћи између понедељка и уторка.

Гласи:

„Пол Погба је фудбалер Манчестер јунајтеда!“

Француски репрезентативац потписао је петогодишњи уговор са Црвеним ђаволима (уз опцију продужетка на још једну), међу које се вратио после четири сезоне у Јувентусу, који га је лета 2012. довео за „смешних“ 800.000 евра. У међувремену је од њега направио звезду, ослонца екипе, дечка који осваја трофеје (четири скудета, два Купа Италије) и златну коку, јер га је продао натраг за 105.000.000 евра.

На тај начин надмешен је претохдни рекорд у висини трансфера који је поставио Герет Бејл2013, преласком из Тотенхема у Реал Мадрид за 100.000.000 евра.

„Одушевљен сам повратком у Јунајтед. Овај клуб је одувек имао посебно место у мом срцу. Једва чекам да сарађујем са Жозеом Мурињом. Уживао сам током боравка у Јувентусу, одакле носим фантастичне успомене, играо сам за велики клуб, са сјајним играчима, које доживљавам као на пријатеље. Сматрам, ипак, да је дошао час да се вратим на Олд Трафорд. Увек сам уживао док сам играо пред навијачима Јунајтеда, зато једва чекам да допринесем успесима тима. Ово је прави клуб за мене, да у њему постигнем све што желим у фудбалу“, рекао је Пол Погба.

Јувентус је ноћас издао саопштење у коме потврђује да је трансфер вредан 105.000.000 евра и да ће тај новац енглески великан уплатити у ратама у наредне две године. У уговору је клаузула да клубу из Торина може да припадне додатних 5.000.000 евра на бази разних бонуса. А оно што је посебно интересантно је да ће Погбин менаџер Мино Рајола да заради равно 20.000.000 евра, што целокупну вредност трансфера, односно новца који мора да искешира Манчестер, диже на спектакуларних 140.000.000 евра.

Још само да нова „шестица“ Црвених ђавола то оправда на терену.

„Пол је један од најбољих фудбалера света, биће и кључни део Јунајтедовог тима, какав желим да створим у будућности. Брз је, јак је, даје голове, „чита“ игру далеко боље од неких фудбалера који су стари од њега. Тек су му 23, има шансу да се устали на својој позицији за доста година унапред. Млад је и наставиће да се развија. Има прилику да буде срце овог клуба у наредној деценији. И више од тога“, сигуран је Жозе Мурињо, тренер Манчестера.



Што се њега и свих у клубу тиче, Премијер лига може да почне. Са не малим изгледима да се титула после три сезоне врати на Олд Трафорд, јер су осим португалског тренера и француског везисте стигли штопер Ерик Баји, везиста Хенрик Мхитаријан и нападач Златан Ибрахимовић.

То је Манчестер јунајтед!

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар