Junajted objavio, Pogba potvrdio: Vratio sam se!

Završi se i ta saga...! Francuski reprezentativac Pol Pogba novi je igrač Mančester junajteda, potvrdio je klub na svom 'Tviter' nalogu.

Fudbal 09.08.2016 | 10:30
Junajted objavio, Pogba potvrdio: Vratio sam se!
Već nedeljama je poznato da će se Pogba vratiti na 'Old Traford', on je u ponedeljak stigao na preglede u Karington, a sat i po vremena posle ponoći stigla je zvanična potvrda.

'Crveni đavoli' objavili su dva kratka video klipa novog-starog igrača koji jasno poručuje: "Vratio sam se!".

Junajted će italijanskom šampionu platiti rekordnih 105 miliona evra plus bonuse i druge troškove.

Ugovor će biti potpisan sredinom nedelje, a Pogba se vraća u klub koji ga je 2012. godine prodao "Staroj dami" za oko dva miliona evra.

Ostalo je da se dogovore lični uslovi sa Pogbom, ali se očekuje da će to biti samo formalnost. Pogbin transfer je rekordan u istoriji fudbala, a prethodni najveći bio je Bejlov prelazak iz Totenhema u Real za 100 miliona evra.

Otišao je za siću - vratio se kao svetski rekorder. Posao koji smo čekali celo leto konačno je realizovan. A, nesvojstveno ovako velikim transferima, potvrđen tačno u 01.30 u noći između ponedeljka i utorka.

Glasi:

„Pol Pogba je fudbaler Mančester junajteda!“

Francuski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima (uz opciju produžetka na još jednu), među koje se vratio posle četiri sezone u Juventusu, koji ga je leta 2012. doveo za „smešnih“ 800.000 evra. U međuvremenu je od njega napravio zvezdu, oslonca ekipe, dečka koji osvaja trofeje (četiri skudeta, dva Kupa Italije) i zlatnu koku, jer ga je prodao natrag za 105.000.000 evra.

Na taj način nadmešen je pretohdni rekord u visini transfera koji je postavio Geret Bejl2013, prelaskom iz Totenhema u Real Madrid za 100.000.000 evra.

„Oduševljen sam povratkom u Junajted. Ovaj klub je oduvek imao posebno mesto u mom srcu. Jedva čekam da sarađujem sa Žozeom Murinjom. Uživao sam tokom boravka u Juventusu, odakle nosim fantastične uspomene, igrao sam za veliki klub, sa sjajnim igračima, koje doživljavam kao na prijatelje. Smatram, ipak, da je došao čas da se vratim na Old Traford. Uvek sam uživao dok sam igrao pred navijačima Junajteda, zato jedva čekam da doprinesem uspesima tima. Ovo je pravi klub za mene, da u njemu postignem sve što želim u fudbalu“, rekao je Pol Pogba.

Juventus je noćas izdao saopštenje u kome potvrđuje da je transfer vredan 105.000.000 evra i da će taj novac engleski velikan uplatiti u ratama u naredne dve godine. U ugovoru je klauzula da klubu iz Torina može da pripadne dodatnih 5.000.000 evra na bazi raznih bonusa. A ono što je posebno interesantno je da će Pogbin menadžer Mino Rajola da zaradi ravno 20.000.000 evra, što celokupnu vrednost transfera, odnosno novca koji mora da iskešira Mančester, diže na spektakularnih 140.000.000 evra.

Još samo da nova „šestica“ Crvenih đavola to opravda na terenu.

„Pol je jedan od najboljih fudbalera sveta, biće i ključni deo Junajtedovog tima, kakav želim da stvorim u budućnosti. Brz je, jak je, daje golove, „čita“ igru daleko bolje od nekih fudbalera koji su stari od njega. Tek su mu 23, ima šansu da se ustali na svojoj poziciji za dosta godina unapred. Mlad je i nastaviće da se razvija. Ima priliku da bude srce ovog kluba u narednoj deceniji. I više od toga“, siguran je Žoze Murinjo, trener Mančestera.



Što se njega i svih u klubu tiče, Premijer liga može da počne. Sa ne malim izgledima da se titula posle tri sezone vrati na Old Traford, jer su osim portugalskog trenera i francuskog veziste stigli štoper Erik Baji, vezista Henrik Mhitarijan i napadač Zlatan Ibrahimović.

To je Mančester junajted!

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar