Венгер: Ферги, човјече, како можеш без фудбала?!

"Страшно је што играчи од 17,18 година зарађују милион фунти годишње", поручује Фергусон!

Фудбал 19.08.2016 | 09:30
Венгер: Ферги, човјече, како можеш без фудбала?!
Навијачи Арсенала су са правом бесни на Арсена Венгера. Осим Гранита Џаке, нико од звучнијих имена није пристигао на Емирејтс. Помињао се Мауро Икарди, Александре Лаказет,Ријад Марез, Џејми Варди... И - ништа. Све је више присталица лондонског клуба који би Професору да виде леђа. Француски стручњак каже да не може да замисли живот без фудбала и пита се како је у томе успео Сер Алекс Фергусон када је напустио кормило Манчестер јунајтеда.

Подсетимо, Венгер је у Арсеналу скоро 20 година, а на крају сезоне му истиче уговор. Са Тобџијама је освојио три титуле у Премијер лиги.

"Фудбал је мој живот и, искрено, плашим се дана када ћу се повући. Што више чекам, теже ће ми бити. Зависан сам од фудбала. Када је Фергусон отишао у пензију, пре утакмице на Олд Трафорду послао ми је поруку у којој ме је позвао на пиће. Питао сам га: 'Да ли ти недостаје фудбал?' Рекао је:"Не, уопште". Нисам га разумео. Када се будем повукао, осетићу празнину. Читавог живота сам чекао следећу утакмицу и припремао екипу да победимо", рекао је Венгер.

Он је објаснио зашто се понаша потрошачки, као неки клубови у Премијер лиги и остатку Европе.

"Менаџер треба да се понаша према клупском новцу као да је његов лични. Ако се не понашате тако, подложни сте бројним грешкама. На вама је да доносите велике одлуке. Стога, тај новац треба третирати као личну ствар. Као да сте власник клуба. Морате да се иденфитикујете са клубом. Без тога, не можете догурати далеко", уверава француски стручњак.

Венгер је проговорио и о великој бољци савременог фудбала - преплаћени млади фудбалери.

"Борио сам се цео живот за то да фудбалери имају пристојне зараде, али, када их платите пре него што заиста постану продуктивни, убија им се се глад за игром и успехом. Страшно је како играчи који имају 17, 18 година зарађују милион фунти годишње. Када је Јан Рајт примао толико, увелико је зарађивао и гинуо на терену. А данас - милионери су пре него што практично започну професионалне каријере", подвукао је Венгер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар