Venger: Fergi, čovječe, kako možeš bez fudbala?!

"Strašno je što igrači od 17,18 godina zarađuju milion funti godišnje", poručuje Ferguson!

Fudbal 19.08.2016 | 09:30
Venger: Fergi, čovječe, kako možeš bez fudbala?!
Navijači Arsenala su sa pravom besni na Arsena Vengera. Osim Granita Džake, niko od zvučnijih imena nije pristigao na Emirejts. Pominjao se Mauro Ikardi, Aleksandre Lakazet,Rijad Marez, Džejmi Vardi... I - ništa. Sve je više pristalica londonskog kluba koji bi Profesoru da vide leđa. Francuski stručnjak kaže da ne može da zamisli život bez fudbala i pita se kako je u tome uspeo Ser Aleks Ferguson kada je napustio kormilo Mančester junajteda.

Podsetimo, Venger je u Arsenalu skoro 20 godina, a na kraju sezone mu ističe ugovor. Sa Tobdžijama je osvojio tri titule u Premijer ligi.

"Fudbal je moj život i, iskreno, plašim se dana kada ću se povući. Što više čekam, teže će mi biti. Zavisan sam od fudbala. Kada je Ferguson otišao u penziju, pre utakmice na Old Trafordu poslao mi je poruku u kojoj me je pozvao na piće. Pitao sam ga: 'Da li ti nedostaje fudbal?' Rekao je:"Ne, uopšte". Nisam ga razumeo. Kada se budem povukao, osetiću prazninu. Čitavog života sam čekao sledeću utakmicu i pripremao ekipu da pobedimo", rekao je Venger.

On je objasnio zašto se ponaša potrošački, kao neki klubovi u Premijer ligi i ostatku Evrope.

"Menadžer treba da se ponaša prema klupskom novcu kao da je njegov lični. Ako se ne ponašate tako, podložni ste brojnim greškama. Na vama je da donosite velike odluke. Stoga, taj novac treba tretirati kao ličnu stvar. Kao da ste vlasnik kluba. Morate da se idenfitikujete sa klubom. Bez toga, ne možete dogurati daleko", uverava francuski stručnjak.

Venger je progovorio i o velikoj boljci savremenog fudbala - preplaćeni mladi fudbaleri.

"Borio sam se ceo život za to da fudbaleri imaju pristojne zarade, ali, kada ih platite pre nego što zaista postanu produktivni, ubija im se se glad za igrom i uspehom. Strašno je kako igrači koji imaju 17, 18 godina zarađuju milion funti godišnje. Kada je Jan Rajt primao toliko, uveliko je zarađivao i ginuo na terenu. A danas - milioneri su pre nego što praktično započnu profesionalne karijere", podvukao je Venger.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar