Портова потрага за деветком је завршена!

Белгијска машина из Гента нова узданица Драгаа! Након дуге потражње одлука је пала на искусног белгијског голгетера, који је у претходних неколико сезона озбиљно тресао мреже у два највиша ранга тамошњег фудбала, па је сада дошао тренутак да се направи искорак више у каријери.

Фудбал 15.08.2016 | 19:00
Портова потрага за деветком је завршена!
Порто нас је протеклих година навикао на знатно звучније прелазне рокове, али немамо право да сумњамо у избор челника клуба са Драгаа, јер је њихов скаутинг у протеклој деценији можда био и најквалитетнији на Старом континенту. Плаво-бели дрес са бројем девет овог лета је био дуго слободан, али је се коначно нашао у употреби, свега четири дана пре почетка поругалског Суперлига.

Након дуге потражње одлука је пала на искусног белгијског голгетера Лорана Депоатра, који је у претходних неколико сезона озбиљно тресао мреже у два највиша ранга тамошњег фудбала, па је сада дошао тренутак да се направи искорак више у каријери.

Порто би могао да се назове испуњењем сна за фудбалера рођеног у Турнеу, јер јеДепоатр пре само пет година био члан тадашњег трећелигаша Алста. Ипак, две одличне сезоне у Генту, са којим је био и првак Белгије, препоручили су га клубовима са највише позорнице, па Порто није жали 6.000.000 евра за обештећење.

Депоатр (27) неће морати да будућност, јер је потписао уговор на четири године, а у њему се налази излазна клаузула тешка 40.000.000 евра.

Порто већ три године безуспешно покушава да скине Бенфику са шампионског трона, овог лета је на појачања потрошено 24.7000.000 евра, док се од продаје играча зарадило никад мање, свега 6.800.000, што показује да озбиљна криза дрма Драгао, јер је рецимо прошле сезоне од продаје инкасирано 145.750.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар