Portova potraga za devetkom je završena!

Belgijska mašina iz Genta nova uzdanica Dragaa! Nakon duge potražnje odluka je pala na iskusnog belgijskog golgetera, koji je u prethodnih nekoliko sezona ozbiljno tresao mreže u dva najviša ranga tamošnjeg fudbala, pa je sada došao trenutak da se napravi iskorak više u karijeri.

Fudbal 15.08.2016 | 19:00
Portova potraga za devetkom je završena!
Porto nas je proteklih godina navikao na znatno zvučnije prelazne rokove, ali nemamo pravo da sumnjamo u izbor čelnika kluba sa Dragaa, jer je njihov skauting u protekloj deceniji možda bio i najkvalitetniji na Starom kontinentu. Plavo-beli dres sa brojem devet ovog leta je bio dugo slobodan, ali je se konačno našao u upotrebi, svega četiri dana pre početka porugalskog Superliga.

Nakon duge potražnje odluka je pala na iskusnog belgijskog golgetera Lorana Depoatra, koji je u prethodnih nekoliko sezona ozbiljno tresao mreže u dva najviša ranga tamošnjeg fudbala, pa je sada došao trenutak da se napravi iskorak više u karijeri.

Porto bi mogao da se nazove ispunjenjem sna za fudbalera rođenog u Turneu, jer jeDepoatr pre samo pet godina bio član tadašnjeg trećeligaša Alsta. Ipak, dve odlične sezone u Gentu, sa kojim je bio i prvak Belgije, preporučili su ga klubovima sa najviše pozornice, pa Porto nije žali 6.000.000 evra za obeštećenje.

Depoatr (27) neće morati da budućnost, jer je potpisao ugovor na četiri godine, a u njemu se nalazi izlazna klauzula teška 40.000.000 evra.

Porto već tri godine bezuspešno pokušava da skine Benfiku sa šampionskog trona, ovog leta je na pojačanja potrošeno 24.7000.000 evra, dok se od prodaje igrača zaradilo nikad manje, svega 6.800.000, što pokazuje da ozbiljna kriza drma Dragao, jer je recimo prošle sezone od prodaje inkasirano 145.750.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar