Анализа - ОИ: Ноћ када су испали Ђоковић, Мари и Серена!

Тениски турнир у Рију већ на старту донео бројна изненађења!

Тенис 08.08.2016 | 23:15
Анализа - ОИ: Ноћ када су испали Ђоковић, Мари и Серена!
Недеља на понедељак - ноћ тениских чуда. Шокантно посртање Новака Ђоковића у синглу, испратиле су Серена и Венус Вилијамс, потом и браћа Мари, Енди и Џејми, у дублу.

Кренимо редом. Од нама најбитнијег. Једног од најбољих који икада држао рекет у руци. Упркос чињеници да је неколицина одустала, куглице нису биле наклоњене Новаку. Напротив. Већ на старту морао је да укрсти копља са Хуаном Мартином дел Потром, аргентинским дивом и освајачем УС Опена из 2009. године, кога су повреде спутале да "велика четворка" добије још једног члана.

Читава сезона била је усмерена на два турнира - Ролан Гарос и Олимпијске игре. Париз је "заокружио", Рио не. Није стигао до свлачионице, емоције су га савладале. Планета је видела како изгледа ментално неприкосновени "Број 1" у тренуцима великог разочарања.

Ми му и даље верујемо. И надамо се злату за четири године у Токију...

Нешто мању сензацију од популарног Делпа нису начиниле ни чешке тенисерке Луси Сафарова и Барбара Стрицова. Сестре Вилијамс претрпеле су први пораз на Олимпијади до сада!

Три учешћа (Атина 2000, Пекинг 2008 и Лондон 2012. године), 15 мечева, ниједан пораз! Првим носитељкама у женском дублу речено је - крај. Серена наставља поход ка одбрани трона у појединачној конкуренцији, док старијој сестри не преостаје ништа друго него да је подржи, с обзиром да је и у синглу завршила учешће поразом од Кирстен Флипкенс из Белгије.

Сеча фаворита најављена је великом победом домаћег дубла над браћом Мари. ВетеранАндре Са (39) и нешто популарнији Томаш Белучи оставили су Ендија и Џејмија у чуду, изашавши из оба сета као бољи у тај-брејку.

Следећи ривали биће им Фабио Фоњини и Андреас Сепи (Италија). Да ли су Белучи и Са сачували муницију и хоће ли навијачима у Рију приредити још једну сензацију?

Било како било, тениски велемајстори нису оправдали очекивања. Неки настављају у "контра" конкуренцији, неки пакују кофере. Имају ли аутсајдери снаге за још оваквих подвига? У тенису се никада не зна...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар