Analiza - OI: Noć kada su ispali Đoković, Mari i Serena!

Teniski turnir u Riju već na startu doneo brojna iznenađenja!

Tenis 08.08.2016 | 23:15
Analiza - OI: Noć kada su ispali Đoković, Mari i Serena!
Nedelja na ponedeljak - noć teniskih čuda. Šokantno posrtanje Novaka Đokovića u singlu, ispratile su Serena i Venus Vilijams, potom i braća Mari, Endi i Džejmi, u dublu.

Krenimo redom. Od nama najbitnijeg. Jednog od najboljih koji ikada držao reket u ruci. Uprkos činjenici da je nekolicina odustala, kuglice nisu bile naklonjene Novaku. Naprotiv. Već na startu morao je da ukrsti koplja sa Huanom Martinom del Potrom, argentinskim divom i osvajačem US Opena iz 2009. godine, koga su povrede sputale da "velika četvorka" dobije još jednog člana.

Čitava sezona bila je usmerena na dva turnira - Rolan Garos i Olimpijske igre. Pariz je "zaokružio", Rio ne. Nije stigao do svlačionice, emocije su ga savladale. Planeta je videla kako izgleda mentalno neprikosnoveni "Broj 1" u trenucima velikog razočaranja.

Mi mu i dalje verujemo. I nadamo se zlatu za četiri godine u Tokiju...

Nešto manju senzaciju od popularnog Delpa nisu načinile ni češke teniserke Lusi Safarova i Barbara Stricova. Sestre Vilijams pretrpele su prvi poraz na Olimpijadi do sada!

Tri učešća (Atina 2000, Peking 2008 i London 2012. godine), 15 mečeva, nijedan poraz! Prvim nositeljkama u ženskom dublu rečeno je - kraj. Serena nastavlja pohod ka odbrani trona u pojedinačnoj konkurenciji, dok starijoj sestri ne preostaje ništa drugo nego da je podrži, s obzirom da je i u singlu završila učešće porazom od Kirsten Flipkens iz Belgije.

Seča favorita najavljena je velikom pobedom domaćeg dubla nad braćom Mari. VeteranAndre Sa (39) i nešto popularniji Tomaš Beluči ostavili su Endija i Džejmija u čudu, izašavši iz oba seta kao bolji u taj-brejku.

Sledeći rivali biće im Fabio Fonjini i Andreas Sepi (Italija). Da li su Beluči i Sa sačuvali municiju i hoće li navijačima u Riju prirediti još jednu senzaciju?

Bilo kako bilo, teniski velemajstori nisu opravdali očekivanja. Neki nastavljaju u "kontra" konkurenciji, neki pakuju kofere. Imaju li autsajderi snage za još ovakvih podviga? U tenisu se nikada ne zna...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar