Турски кошаркаш због политике остао без породице!

Отац кошаркаша Оклахоме Енеса Кантера објавио је отворено писмо, у коме саопштава да се одриче свог сина.

Кошарка 10.08.2016 | 23:30
Турски кошаркаш због политике остао без породице!
Турски кошаркаш Енес Кантер, трећи пик НБА драфта 2011. године, у понедељак је званично остао без породице!

Из отаџбине му је стигло писмо оца, Мехмета Кантера, који му је поручио да га се он и породица одричу због политичких ставова саопштаваних путем Тwиттера!

Крилни центар Оклахома Сити Тандера отворено подржава изгнаног имама Фетулаха Гулена, кога је турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио за недавни покушај војног пуча.

"Упозорио сам Енеса, али он није престао да објављује твитове против нашег председника и турског народа. Ми, као породица Кантер, не подржавамо његове увредљиве речи и због тога га се одричемо. Желимо да нашем председнику и турском народу кажемо да нам је жао што имамо таквог сина", стоји у делу писма Мехмета Кантера, које је превео сајт "Еурохоопс".

Кантеров отац је, иначе, професор универзитета у Едирнеу, граду у северозападној Турској.

Енес Кантер рођен је у Швајцарској, а пре одласка у САД на завршну годину средње школе био је члан млађих категорија Фенербахчеа.

Због новца који је примио од клуба, није му дозвољено да игра за тим универзитета Кентаки, па је после годину дана паузе изашао на драфт. Трећим пиком узела га је Јута Џез, која га је фебруара 2015. "трејдовала" у Оклахому.

За Турску је наступио на Еуробаскету 2011. у Литванији, а изостављање из тима за шампионат Европе 2015. схватио је као одмазду за подршку Фетулаху Гулену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

11.08.2016 06:04

Турска је данас као СССР за време Стаљина. Мрак очас поједе! Овај гест породице ми више личи на страх него на слободну вољу.

ОДГОВОРИТЕ