Turski košarkaš zbog politike ostao bez porodice!

Otac košarkaša Oklahome Enesa Kantera objavio je otvoreno pismo, u kome saopštava da se odriče svog sina.

Košarka 10.08.2016 | 23:30
Turski košarkaš zbog politike ostao bez porodice!
Turski košarkaš Enes Kanter, treći pik NBA drafta 2011. godine, u ponedeljak je zvanično ostao bez porodice!

Iz otadžbine mu je stiglo pismo oca, Mehmeta Kantera, koji mu je poručio da ga se on i porodica odriču zbog političkih stavova saopštavanih putem Twittera!

Krilni centar Oklahoma Siti Tandera otvoreno podržava izgnanog imama Fetulaha Gulena, koga je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio za nedavni pokušaj vojnog puča.

"Upozorio sam Enesa, ali on nije prestao da objavljuje tvitove protiv našeg predsednika i turskog naroda. Mi, kao porodica Kanter, ne podržavamo njegove uvredljive reči i zbog toga ga se odričemo. Želimo da našem predsedniku i turskom narodu kažemo da nam je žao što imamo takvog sina", stoji u delu pisma Mehmeta Kantera, koje je preveo sajt "Eurohoops".

Kanterov otac je, inače, profesor univerziteta u Edirneu, gradu u severozapadnoj Turskoj.

Enes Kanter rođen je u Švajcarskoj, a pre odlaska u SAD na završnu godinu srednje škole bio je član mlađih kategorija Fenerbahčea.

Zbog novca koji je primio od kluba, nije mu dozvoljeno da igra za tim univerziteta Kentaki, pa je posle godinu dana pauze izašao na draft. Trećim pikom uzela ga je Juta Džez, koja ga je februara 2015. "trejdovala" u Oklahomu.

Za Tursku je nastupio na Eurobasketu 2011. u Litvaniji, a izostavljanje iz tima za šampionat Evrope 2015. shvatio je kao odmazdu za podršku Fetulahu Gulenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

11.08.2016 06:04

Turska je danas kao SSSR za vreme Staljina. Mrak očas pojede! Ovaj gest porodice mi više liči na strah nego na slobodnu volju.

ODGOVORITE