СЛС, Црвена Звезда - Вождовац: Не "звучи" као дерби, али јесте!

Црвено-бели у среду увече дочекују градског ривала, с којим деле прво место на табели и, утолико више, фудбалери шампиона Србије опрезни су и траже помоћ навијача.

Фудбал 09.08.2016 | 17:00
СЛС, Црвена Звезда - Вождовац: Не "звучи" као дерби, али јесте!
У среду у 20.30 играју – први и други на табели!

Два тима који, после три одигарана кола у Суперлиги, имају исто бодова – 7.

Не "звучи", историјски гледано, на дерби, али он то у овом тренутку јесте.

Стога, млади фудбалер Црвене звезде Михаило Ристић позвао је данас навијаче да дођу у што већем броју против Вождовца у 4. колу и помогну екипи да победом сачува прво место на табели.

"Навијачи су нам велика подршка и надам се да ће доћи и против Вождовца. Против Металца је била увертира за Лудогорец, наредне две утакмице су увертира за Сасуоло. Подршка нам пуно значи и очекујем испуњене трибине против Вождовца", рекао је Ристић за клупски сајт.

Ристић је додао да црвено-бели имају густ распоред јер играју на свака три дана, а ускоро их очекује борба са Сасуолом за пласман у групну фазу Лигу Европе.

"Паклен је темпо, играмо сваки трећи дан, али тако и треба да буде у Звезди. Мислим да нам је потребно још утакмица, као и претходне сезоне, да ухватимо форму. За сада нам добро иде, на првом смо месту, али још нисмо у топ форми", сматра Ристић.

Ристић се у прошлом колу против Младости (4:2) у Лучанима истакао са две асистенције и наговестио да ће бити права замена за Луиса Ибањеза после одласка у Трабзон.

"Где је Ибањез стао, ја сам наставио, макар што се тиче асистенција. Међутим, постоји више сегмената игре, није све у офанзиви и мислим да позади нисам био добар, могу много боље. Противнички играч ми је правио доста проблема, први гол је моја грешка јер сам лоше био постављен. Али, схватам где грешим, то је најбитније", поручио је Ристић и додао да се полако привикава на нову позицију.

"Сви знају колико сам био тврдоглав по том питању, али у глави сам преломио да могу да играм бека и трудим се да се фокусирам, што више информација и савета упијам. Имам уз себе искусније играце, причао сам и са Ибањезом док је био ту, прицам и са Анђелковићем, они знају многе ствари, а још сам млад", закључио је Звездин "ђак".

Утакмица између Црвене звезде и Вождовца игра се у среду од 20.30 сати на стадиону Рајко Митић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар