SLS, Crvena Zvezda - Voždovac: Ne "zvuči" kao derbi, ali jeste!

Crveno-beli u sredu uveče dočekuju gradskog rivala, s kojim dele prvo mesto na tabeli i, utoliko više, fudbaleri šampiona Srbije oprezni su i traže pomoć navijača.

Fudbal 09.08.2016 | 17:00
SLS, Crvena Zvezda - Voždovac: Ne "zvuči" kao derbi, ali jeste!
U sredu u 20.30 igraju – prvi i drugi na tabeli!

Dva tima koji, posle tri odigarana kola u Superligi, imaju isto bodova – 7.

Ne "zvuči", istorijski gledano, na derbi, ali on to u ovom trenutku jeste.

Stoga, mladi fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić pozvao je danas navijače da dođu u što većem broju protiv Voždovca u 4. kolu i pomognu ekipi da pobedom sačuva prvo mesto na tabeli.

"Navijači su nam velika podrška i nadam se da će doći i protiv Voždovca. Protiv Metalca je bila uvertira za Ludogorec, naredne dve utakmice su uvertira za Sasuolo. Podrška nam puno znači i očekujem ispunjene tribine protiv Voždovca", rekao je Ristić za klupski sajt.

Ristić je dodao da crveno-beli imaju gust raspored jer igraju na svaka tri dana, a uskoro ih očekuje borba sa Sasuolom za plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.

"Paklen je tempo, igramo svaki treći dan, ali tako i treba da bude u Zvezdi. Mislim da nam je potrebno još utakmica, kao i prethodne sezone, da uhvatimo formu. Za sada nam dobro ide, na prvom smo mestu, ali još nismo u top formi", smatra Ristić.

Ristić se u prošlom kolu protiv Mladosti (4:2) u Lučanima istakao sa dve asistencije i nagovestio da će biti prava zamena za Luisa Ibanjeza posle odlaska u Trabzon.

"Gde je Ibanjez stao, ja sam nastavio, makar što se tiče asistencija. Međutim, postoji više segmenata igre, nije sve u ofanzivi i mislim da pozadi nisam bio dobar, mogu mnogo bolje. Protivnički igrač mi je pravio dosta problema, prvi gol je moja greška jer sam loše bio postavljen. Ali, shvatam gde grešim, to je najbitnije", poručio je Ristić i dodao da se polako privikava na novu poziciju.

"Svi znaju koliko sam bio tvrdoglav po tom pitanju, ali u glavi sam prelomio da mogu da igram beka i trudim se da se fokusiram, što više informacija i saveta upijam. Imam uz sebe iskusnije igrace, pričao sam i sa Ibanjezom dok je bio tu, pricam i sa Anđelkovićem, oni znaju mnoge stvari, a još sam mlad", zaključio je Zvezdin "đak".

Utakmica između Crvene zvezde i Voždovca igra se u sredu od 20.30 sati na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar