Мурињо о 100+ милиона: Данас је то лудило, сутра већ није!

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо стао је у одбрани одлуке свог клуба да направи трансфер вредан више од 100 милиона евра.

Фудбал 14.08.2016 | 17:30
Мурињо о 100+ милиона: Данас је то лудило, сутра већ није!
Јунајтед је после четири године вратио у своје редове Пола Погбу. 

То је највећи трансфер у историји фудбала, након Кристијана Роналда и Гарета Бејла које је Реал Мадрид пре неколико година плаћао око 100 милиона.

"Мислим да се у Реалу нису бринули када су оборили рекорд са Гаретом Бејлом. Нема потребе бити забринут. То је разлог да се буде поносан величином клуба који је способан да привуче такве играче. Ако ме питате да ли је то много новца, мислим да је фудбал луд, а да је тржиште постало лудо", рекао је Мурињо.

Погба је био полазник Јунајтедове академије, није добио очекивани уговор када је напунио 18 година, па је за мање од два милиона евра 2012. прешао у Јувентус.

"Оно за шта мислите да је лудо, схватите за три године да више није. Мислим да има играча који коштају десет милиона фунти, који су веома скупи јер постоје и играчи од 400, 500 хиљада или милиона фунти. Шта је онда скупо у фудбалу, а шта није. Ја више не знам. Знам само да је он велики играч и да ће сигурно бити важан за велики клуб какав је Манчестер Јунајтед",закључио је Португалац.

Мурињо је у недељу освојио први трофеј као менаџер Јунајтеда, славио је у Комјунити шилду против шампиона Енглеске Лестер Ситија 2:1, а победоносни гол постигао је Златан Ибрахимовић.

"Златан ће бити опаснији, а ми доминантнији и играти ближе казненом простору. Он није много брз да би могао да игра 50 метара од гола као Џејми Варди. Њему је потребан тим да би играо, да би био користан, да би имао гол шансе. То је профил тима који морамо да променимо, јер се до сада сводио на посед лопте. Покушавамо да се променимо, а други гол је добар пример зато", рекао је Мурињо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар