Murinjo o 100+ miliona: Danas je to ludilo, sutra već nije!

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo stao je u odbrani odluke svog kluba da napravi transfer vredan više od 100 miliona evra.

Fudbal 14.08.2016 | 17:30
Murinjo o 100+ miliona: Danas je to ludilo, sutra već nije!
Junajted je posle četiri godine vratio u svoje redove Pola Pogbu. 

To je najveći transfer u istoriji fudbala, nakon Kristijana Ronalda i Gareta Bejla koje je Real Madrid pre nekoliko godina plaćao oko 100 miliona.

"Mislim da se u Realu nisu brinuli kada su oborili rekord sa Garetom Bejlom. Nema potrebe biti zabrinut. To je razlog da se bude ponosan veličinom kluba koji je sposoban da privuče takve igrače. Ako me pitate da li je to mnogo novca, mislim da je fudbal lud, a da je tržište postalo ludo", rekao je Murinjo.

Pogba je bio polaznik Junajtedove akademije, nije dobio očekivani ugovor kada je napunio 18 godina, pa je za manje od dva miliona evra 2012. prešao u Juventus.

"Ono za šta mislite da je ludo, shvatite za tri godine da više nije. Mislim da ima igrača koji koštaju deset miliona funti, koji su veoma skupi jer postoje i igrači od 400, 500 hiljada ili miliona funti. Šta je onda skupo u fudbalu, a šta nije. Ja više ne znam. Znam samo da je on veliki igrač i da će sigurno biti važan za veliki klub kakav je Mančester Junajted",zaključio je Portugalac.

Murinjo je u nedelju osvojio prvi trofej kao menadžer Junajteda, slavio je u Komjuniti šildu protiv šampiona Engleske Lester Sitija 2:1, a pobedonosni gol postigao je Zlatan Ibrahimović.

"Zlatan će biti opasniji, a mi dominantniji i igrati bliže kaznenom prostoru. On nije mnogo brz da bi mogao da igra 50 metara od gola kao Džejmi Vardi. Njemu je potreban tim da bi igrao, da bi bio koristan, da bi imao gol šanse. To je profil tima koji moramo da promenimo, jer se do sada svodio na posed lopte. Pokušavamo da se promenimo, a drugi gol je dobar primer zato", rekao je Murinjo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar