Ово су министри који су остали без фотеље...

Седморо досадашњих министара у Влади Србије неће се наћи у новом кабинету Александра Вучића.

Србија 08.08.2016 | 16:41
Ово су министри који су остали без фотеље...
Без портфеља и фотеља остали су Никола Селаковић (правда), Иван Тасовац (култура и информисање), Жељко Сертић (привреда), Снежана Богосављевић Бошковић (пољопривреда), Кори Удовички (локална управа и државна самоуправа), Срђан Вербић (просвета, наука и технолошки развој) и Велимир Илић (без портфеља задужен за ванредне ситуације).

Изненађење донекле представља једино изостављање Селаковића, с обзиром да се спекулисало да ће он остати на месту министра правде. Сигурно је, међутим, да ће Селаковић и даље имати истакнуте место у странци, а могуће и у некој другој државној служби.



Иван Тасовац, иако у последње време прилично активан, макар у сукобу са новинарским удружењима, није успео да сачува министарску фотељу. У јавности је стекао епитет министра који се врло мало бавио својим ресором, осим што је давао обећања о отварањима музеја која нису испуњена.

 

Жељко Сертић у последње време спомињао се као могуће решење за првог човека Електропривреде Србије.

 

Прелазну оцену након две године у фотељи очигледно није добила ни Кори Удовички на месту министра државне управе и локалне самоуправе, у чијој је надлежности било смањење броја запослених у јавном сектору.

 

Места у влади није било ни за Снежану Богосављевић Бошковић, као и заВелимира Илића који је, иако је био задужен за ванредне ситуације, најмање показао управо у случајевима великих поплава у Србији.

 

Поједини његови наступи у јавности изазивали су чак и подсмех.

 

На крају, Срђан Вербић остао је без фотеље након скандала са поништавањем конкурса за научне пројекте, али остаће упамћено и да је говорио о немогућности спровођења програма дуалног образовања у Србији, преноси Блиц.

Вербић је, међутим, оценио да у Србији не постоји инфраструктура која може да подржи систем дуалног образовања, као што то могу, на пример, Немачка и Швајцарска.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РС

08.08.2016 15:29

Селаковића није требало мијењати одн.министарство правде.

ОДГОВОРИТЕ